El conseller El Homrani presideix l’entrega de guardons del Premi d’Investigació i Innovació d’AMPANS

L’acte va ser conduït pel periodista Antoni Bassas

el homrani entrega guardons premi investigació innovació ampans
Aquest any s’han atorgat sis premis en dues modalitats // Foto: AMPANS

AMPANS va lliurar ahir al vespre el VII Premi d’Investigació i d’Innovació sobre persones amb discapacitat intel·lectual que entrega de forma biennal. Es tracta d’un reconeixement a la feina de persones i equips que es dediquen a la investigació i al foment de  pràctiques innovadores per millorar l’atenció i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

L’acte va comptar, entre d’altres personalitats amb la presència del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, destacant la mirada integral que fa AMPANS amb les persones del centre. També va estar present l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que va ressaltar el paper impulsor i el caràcter innovador d’AMPANS vers les persones amb discapacitat intel·lectual.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

L’acte va començar amb la projecció d’una entrevista al membre de l’equip directiu del diari Ara, Antoni Bassas, que van fer dos redactors i un càmera del nou canal de producció audiovisual que ha creat l’entitat per informar de total l’actualitat corporativa.

Posteriorment es va procedir a l’entrega de premis. Aquesta setena convocatòria ha atorgat 6 premis en dues modalitats, 3 d’investigació i 3 d’innovació, dotats econòmica gràcies al suport d’ICL Iberia, Esteve i Control Group: 5.000€ pels 2 primers premis, 3.000€ pels dos segons i 1.000 pels tercers.

BANER_300X250

La madrilenya Fundación PRODIS va recollir el Primer Premi  en la modalitat d’Investigació per un estudi sobre les dificultats de les persones amb discapacitat intel·lectual en l’ús d’eines Social Media.

En la modalitat d’Innovació es va endur el Primer Premi la Fundación Obra San Martín, de Santander, per una metodologia basada en la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat greument afectades, un treball d’Òscar Herrero.

La resta de premis van ser per un treball que identifica factors claus  per a la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual (segon premi d’Innovació) i per un treball sobre el coneixement de les dones  amb discapacitat intel·lectual sobre violència de gènere (tercer premi d’innovació).

També van ser guardonades dues investigacions, una de les quals promoguda per Fundació Catalònia, amb seu a Sant Cugat, en col·laboració amb Synlab, sobre un diagnòstic genètic de causes no conegudes en una àmplia mostra de persones amb discapacitat intel·lectual, dirigida pel  Dr. Luis Izquierdo, metge genetista clínic, director del departament de genètica de l’Hospital Universitari Sanitas “La Moraleja” (tercer premi d’Investigació) i un estudi sobre les diferències que existeixen en qualitat de vida en infància i adolescència amb  Trastorns de l’Espectre Autista (TEA) i discapacitat intel·lectual de la investigadora María Lucía Morán.

En l’entrega de premis, el President d’AMPANS, Sebastià Catllà, va ressaltar  que “l’entitat vol tenir una mirada llarga més enllà de la nostra missió que ens interpel·la a donar sortida a les necessitats més urgents de persones amb discapacitat intel·lectual i altres col·lectius vulnerables,  col·laborant amb les administracions per crear valor afegit públic”.

El toc musical de l’acte el va oferir el cor bagenc de veus masculí Lúpulus Emsembla, que va cantar dues peces de Mozart i Ravenscroft.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*