El conseller El Homrani inaugura el nou centre de serveis per a la gent gran a la Vall d’en Bas

Té 42 places de residència i 50 d’atenció diürna

Inauguració del centre de serveis per a la gent gran de la Vall
Inauguració del centre de serveis per a la gent gran de la Vall d’en Bas // Foto: gencat

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, juntament amb l’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, va inaugurar aquest divendres el nou centre de serveis per a la gent gran “El mirador de Puigsacalm”. Es tracta d’una equipament que disposa de 42 places residencials i una cinquantena d’atenció diürna.

Durant la inauguració el conseller va destacar la importància d’impulsar uns serveis socials centrats en la persona i que li permetin envellir prop de casa. “Perquè quan l’atenció a les persones grans se centra en respectar els seus desitjos, preferència i forma de vida, esdevé proactiva, generadora de confiança i confort, així com enfortidora de les capacitats i habilitats personals i socials”, va dir El Homrani.

La Generalitat ha aportat 1,2 milions d’euros al finançament de la construcció del centre a través del conveni caixes i del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

D’altra banda, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies també ajudarà als usuaris que reuneixin els requisits a pagar les despeses de la plaça a través d’una prestació econòmica vinculada (PEV). Aquesta prestació, inclosa en la Llei de la dependència, se situa entre 255 i 715 euros pels graus III i II en el cas de plaça residencial, i entre 108 i 429 euros (graus III, II i I) per a plaça de centre de dia.

El conseller El Homrani també va visitar la residència Sant Jaume d’Olot, acompanyat de l’alcalde Josep Maria Corominas. Posteriorment, el conseller va visitar l’Oficina de Treball i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*