Dilluns, 22 abril 2024
spot_img
IniciENTITATSEl conseller de Drets Socials visita el futur equipament residencial 'La Bassa'...

El conseller de Drets Socials visita el futur equipament residencial ‘La Bassa’ que l’Associació Alba està construïnt a Sant Martí de Maldà

El projecte es troba ara a la recta final de la primera fase que ha suposat una inversió de 2,6 milions d’euros

Visita del Conseller Campuzano a l'equipament comunitari La Bassa
El conseller de Drets Socials durant la seva visita al futur equipament residencial // Foto: Associació Alba

El conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, va visitar divendres passat l’equipament residencial que l’Associació Alba ‘La Bassa’ que s’està construint a Sant Martí de Maldà (Urgell), que comptarà comptarà amb una llar residència amb una capacitat de 24 places destinat a persones amb discapacitat de l’Associació Alba amb grans necessitats de suport; un centre de dia per a gent gran; espais multisensorials oberts a la ciutadania i oferirà serveis complementaris i d’Atenció a Domiciliària.

El projecte es troba actualment a la recta final de la construcció de la primera fase que ha suposat una inversió de 2,6 milions d’euros. Han estat més de 4 anys de recerca de finançament per a poder garantir l’inici de les obres i la sostenibilitat del projecte. L’aportació del Departament de Drets Socials ha estat de 526.500 euros i compta també amb el suport econòmic de la Diputació de Lleida, a través de l’Àrea de Salut Pública i l’emissió de títols participatius per part de Coop 57, entre d’altres.

En una segona fase també s’hi ha projectat una residència per a gent gran amb apartaments independents. Actualment, s’està treballant per aconseguir el finançament, 1 milió d’euros, i poder iniciar les obres a mitjans de l’any 2023.

Durant la visita, el conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, va destacar que “estem en un moment de transformació en els serveis de les persones molt orientat a que la gent vol envellir a casa seva, vol viure en la comunitat i no hem de separar o fer distincions entre persones amb discapacitat, persones grans, altres persones amb necessitats de serveis, sinó que hem de fomentar aquesta vida en comú”. I va afegir “la pandèmia ens va portar moltes lliçons en l’àmbit de les residències i aquest model va molt en la línia del nou tipus de residències i de plataformes de serveis i suports que necessitem per les persones”.

Per la seva part Maite Trepat, directora de l’Associació Alba, s’ha mostrat molt satisfeta de la visita amb el conseller Campuzano i ha valorat positivament que sigui una persona amb un gran coneixement sobre el sector.

“Estem contentes perquè hem vist que el Departament té la voluntat de seguir amb unes línies similars a les que nosaltres estem plantejant com serien serien la transformació i el canvi en la cartera de serveis, fer equipaments que realment generin un impacte al territori i que fomentin la seva dinamització. Aquest és un projecte que ens ha costat molt i que s’està fent amb molt de seny. Pensem que serà un model replicable en d’altres territoris i un model de canvi, de transformació social i pensant principalment en les persones que estan envellint a la Vall del Corb”, ha explicat Maite Trepat, directora de l’Associació Alba.

Després de la visita es van poder intercanviar impressions sobre diferents temes que preocupen a l’entitat com és la flexibilització dels serveis i la manca de places pels equipaments residencials. En aquest sentit Carles Campuzano va explicar que “és molt important aprovar pressupostos perquè el govern fa una aposta important de cara al 2023 de reducció de la llista d’espera en l’àmbit de les persones grans i en l’àmbit de les persones amb discapacitat, però per poder abordar seriosament aquesta llista d’espera necessitem tenir ben aviat el pressupost de la Generalitat aprovat”. “A més a més esperem que els recursos que Catalunya administra dels Next Generation també serveixi per transformar els serveis i els suports”, va afegir el conseller de la Generalitat.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content