Dijous, 25 abril 2024
spot_img
IniciGENT GRANEl conseller de Drets Socials inaugura la Nova Llar Residencial Sant Tomàs...

El conseller de Drets Socials inaugura la Nova Llar Residencial Sant Tomàs a Sant Pere de Torelló

El nou equipament representa un esforç col·lectiu per ampliar els serveis disponibles per a les persones amb discapacitat a la comarca d'Osona

conseller campuzano inauguració nova llar residencial sant pere de torelló
El conseller durant la visita a la nova llar residencial de Sant Pere de Torelló // Foto: Sant Tomàs

Ahir dissabte, el conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, juntament amb representants de l’entitat Sant Tomàs, de l’ajuntament i membres de les famílies, va inaugurar la nova llar residencial a Sant Pere de Torelló. 

En aquesta emotiva trobada, Campuzano va reconèixer el compromís de l’entitat Sant Tomàs i l’Ajuntament de Sant Pere en l’ampliació dels serveis socials, destacant especialment l’esforç del personal dedicat, malgrat les limitacions pressupostàries. Segons el conseller, un país just és aquell que assegura oportunitats per a tothom, i la nova llar és un exemple d’aquesta visió.

La nova llar, gestionada per la Fundació Sant Tomàs, representa un esforç col·lectiu per ampliar els serveis disponibles per a les persones amb discapacitat a la comarca d’Osona. L’Ajuntament de Sant Pere, responsable de les obres de rehabilitació, va invertir 140.000€ per adaptar l’edifici, demostrant així el seu compromís amb les necessitats de la comunitat. L’alcalde, Jordi Fàbrega, va destacar la importància d’aquests recursos per a les famílies, subratllant la necessitat de continuar expandint-los per atendre les persones en llista d’espera.

La llar, que ja ha acollit 10 residents des del gener, ofereix una oportunitat única per a la independència i el suport adaptat a cada persona. Marta Vaqué, una de les residents, va expressar la seva gratitud per poder viure al poble on també treballa, destacant la importància del suport col·lectiu i la convivència amb altres residents.

Amb un total de 160 metres quadrats distribuïts en dos pisos, la llar disposa de 6 habitacions, 4 de dobles i 2 individuals, a més de 4 cambres de bany, cuina menjador, bugaderia i espais comuns. Aquesta disposició facilita un ambient de convivència estable i autònom per a les 5 persones que hi viuen en cada pis.

La vicepresidenta de Sant Tomàs, Maria Carme Bover, va agrair la col·laboració de l’Ajuntament i el suport del Departament de Drets Socials per fer realitat aquest projecte, destacant el compromís de l’entitat amb la millora de la qualitat de vida dels usuaris. Amb 54 persones més en llista d’espera, l’entitat es compromet a continuar treballant per ampliar els serveis disponibles.

Aquesta nova llar s’afegeix al servei d’habitatge Clarella de Sant Tomàs, que compta amb un total de 69 places distribuïdes en diverses localitats. Amb un equip format per 73 professionals, l’entitat assegura l’atenció i el suport necessaris les 24 hores del dia, 365 dies l’any, per a les persones vinculades al servei.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content