Dimarts, 20 febrer 2024
IniciDISCAPACITATEl CODISCAT es reunirà al gener per seguir avançant cap al Pacte...

El CODISCAT es reunirà al gener per seguir avançant cap al Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat

Drets Socials anuncia que farà efectiu al gener el pagament de subvencions per sobrecostos Covid

reunió pacte nacional drets persones discapacitat òrgan col·legiat
Reunió del CODISCAT on es va anunciar la constitució del Pacte Nacional de la Discapacitat a Catalunya // Foto: gencat

El Comitè Català de Representants de les Persones amb Discapacitat (COCARMI) i el Departament de Drets Socials han acordat mantenir una nova reunió del Consell de la Discapacitat a Catalunya (CODISCAT) al gener amb l’objectiu de seguir avançant cap al Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

La proposta s’ha concretat durant una trobada celebrada dimecres passat del conseller Carles Campuzano amb representants del COCARMI, en la que també s’ha acordat iniciar un grup de treball per fer les adequacions necessàries al CODISCAT per adaptar-lo a les actuals necessitats socials. La reunió de gener del CODISCAT afrontarà aquest repte, amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, al capdavant.

En la reunió també s’ha coincidit en la necessitat d’aprovar lo abans possible el Codi d’accessibilitat de Catalunya: “Estem en el tram final de l’aprovació del codi, una reivindicació històrica del sector que serà clau per garantir l’autonomia i la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat, i esperem que es pugui presentar en els pròxims mesos”, ha afirmat el conseller Campuzano.

En la trobada, Drets Socials també ha anunciat que les entitats socials d’atenció a persones amb discapacitat rebran el mes de gener el pagament de les subvencions pels sobrecostos derivats de la Covid, després que es tramitin les sol·licituds que estan entrant actualment, atenent d’aquesta manera una reiterada demanada del COCARMI.

Secció patrocinada per 
Logo_DINCAT-INTEGRAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content