Dimarts, 20 febrer 2024
IniciDISCAPACITATEl COCARMI reclama a la ciutadania “que la inclusió de les persones...

El COCARMI reclama a la ciutadania “que la inclusió de les persones amb discapacitat és un valor per a la societat”

En el transcurs de l’última reunió del Consell de la Discapacitat a Catalunya (CODISCAT)

foto de familia del codiscat 2023 ciutadania
Foto de família de reunió del CODISCAT celebrada la setmana passada // Foto: COCARMI

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) va reclamar dijous passat traslladar a la ciutadania “que la inclusió de les persones amb discapacitat és un valor per a la societat”, en el transcurs de la reunió del Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT).

Qui va donar veu a aquesta petició va ser Mercè Batlle, presidenta del COCARMI i vicepresidenta del Consell, qui va afegir que “cada dia segueix posant-se de manifest, en les diferents situacions i esferes de la vida de la persona amb discapacitat, que queda moltíssima feina per fer per arribar a una inclusió real. A les escoles, a la feina, en l’oci o en la cultura, etcètera”.

En la sessió, que va estar encapçalada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, també va intervenir el tresorer del COCARMI i president de Federació ACAPPS, Raimon Jané. Jané va reclamar un desplegament, coherent i amb seny, del decret d’escola inclusiva, que tingui present la diversitat del col·lectiu i tant l’escola ordinària com les escoles d’educació especial, amb unes polítiques d’educació coordinades entre departaments.

En el camp laboral, també va demanar treballar plegats, administració i entitats, per “crear un model català d’inserció laboral per les persones amb discapacitat”.

A continuació va intervindre el vicepresident del COCARMI i director de Dincat, Víctor Galmés, qui va incidir en la necessitat d’un finançament previsible i estable de les entitats que faciliti “la sostenibilitat del sistema que garanteix l’acompanyament de les persones amb discapacitat”. “Arrosseguem una bretxa de finançament que creix cada any, tot i alguns increments insuficients en els darrers anys. Cal una aposta de país amb un compromís plurianual per eliminar aquest dèficit, que en molts casos arriba al 30 per cent”, va dir. Galmés va celebrar l’obertura de la Cartera de serveis i la concertació d’alguns serveis que fins ara no ho estaven, alhora que va demanar l’actualització de serveis i tarifes perquè s’adaptin a la realitat de les persones usuàries.

A la reunió també es va parlar dels treballs del Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, el primer esborrany del qual podria estar llest abans de l’estiu; de la futura aprovació del Decret del Codi d’Accessibilitat de Catalunya, també prevista per abans de l’estiu i que el sector espera des de fa anys; dels canvis en el sistema d’avaluació i qualificació del grau de discapacitat; de la tramitació del decret sobre assistència personal: de la simplificació dels tràmits dels ajuts PUA i dels avenços en l’atenció integrada del col·lectiu. Els projectes relacionats amb les persones amb discapacitat finançats pels fons Next Generation de la Unió Europea i l’estudi sobre el greuge econòmic que pateixen les persones amb discapacitat i les seves famílies a Catalunya van ser altres punts de l’ordre del dia  de la sessió.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content