Diumenge, 5 desembre 2021
IniciEntitatsEl CET ACUDAM commemora el vintè aniversari del seu trasllat al polígon...

El CET ACUDAM commemora el vintè aniversari del seu trasllat al polígon de Vila-sana a Lleida

Diverses personalitats han participat aquest matí en una visita guiada pel centre de treball

el cet celebra el 20 aniversari del trasllat al poligon Vila-sana
Un moment de la visita guiada pel centre de les personalitats // Foto: ACUDAM

El Centre Especial de Treball ACUDAM (CET ACUDAM) ha celebrat aquest matí el vintè aniversari del seu trasllat al polígon de Vila-sana (Lleida). Per commemorar aquesta fita s’ha invitat a diferents autoritats a realitzar una visita guiada pel centre de treball, en la que han participat, Manel Agustí (cap del Servei d’Atenció a les Persones dels Serveis Territorials a Lleida), Joan Ramon Sangrà (alcalde de Vila-Sana), Marc Solsona (alcalde de Mollerussa), Rafel Panadés (president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell), José Crespín (subdelegat del govern a Lleida) i Joan Talarn (president de la Diputació de Lleida).

Durant la visita han pogut departir amb alguns dels treballadors i treballadores del centre. Així, Josep Mª Niubó, ha afirmat que “el fet de treballar a l’ACUDAM em permet tenir diners, sento que em guanyo la vida, vinc amb il·lusió a treballar”. Per la seva part, Carmen Rodríguez, treballadora del CET ACUDAM ha explicat que tenir una feina “m’ha canviat la vida, se m’ha obert un món que abans no em comprenia”.

fiare banca etica crowdfunding

Un canvi per créixer

Fa vint anys es va apostar per traslladar el CET ACUDAM de e Mollerussa al polígon de Vila-Sana per fer possible el seu creixement i desenvolupament. Vint anys després, ocupa laboralment a 72 persones amb discapacitat intel·lectual i salut mental del Pla d’Urgell i rodalia. Compta amb una plantilla total en temporada alta d’unes 170 persones treballadores i és un dels principals CET de Catalunya en volum de facturació i d’exportació, convertint-lo en un exemple de desenvolupament, inclusió laboral i de viabilitat empresarial.

El CET ACUDAM fabrica alvèols, planters, safates i protectors per al sector de la fruita i per al sector forestal; fabrica cortines de porta, persianes alacantines i altres complements decoratius i també mosquiteres per a portes i finestres. També té un servei de manipulats i empaquetament manual que és usat per empreses de diversos sectors. A Castellnou de Seana fa créixer plançons d’olivera de la varietat arbequina i compta amb la Unitat de Suport a l’Activitat Professional (USAP), que, de forma integrada al CET, té cura de realitzar accions que permetin mantenir i millorar la qualitat de vida de les persones treballadores.

En aquests anys s’ha fet un espai en el sector agroalimentari i en el de la decoració. Destacant per sobre de la resta de divisions del CET, la secció de Decoració i la de Termoconformats. Realitza les seves exportacions principalment a França, Itàlia, Alemanya i Portugal. Pel que fa a la decoració, és un dels pocs fabricants de cortina de porta de Catalunya i d’Espanya que proveeixi a tot l’estat. Amb una mitjana de producció anual de 73.000 cortines. I pel que fa al sector agroalimentari (termoconformats), es distingeix per ser el primer fabricant, de capital local, a nivell de Catalunya i d’Espanya, d’alvèols de fruita. Amb unes xifres de producció d’uns 60 milions d’alvèols anuals.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES