Divendres, 21 juny 2024
IniciOPINIÓEl certificat de l’EVO laboral ha de ser eliminat

El certificat de l’EVO laboral ha de ser eliminat

revisio evo grau discapacitat
Les persones amb discapacitat pateixen un greuge econòmic molt gran // Foto: Jon Tyson / Unsplash

En arribar a l’edat adulta, un cop acabada l’edat formativa, les persones amb discapacitat intel·lectual han de passar una revisió de grau de discapacitat. Tot plegat per a determinar a quins beneficis i prestacions econòmiques poden accedir per pal·liar la seva discapacitat. Sabem, però que el greuge econòmic que pateixen les persones amb discapacitat i/o trastorn mental és molt més gran que qualsevol pensió no contributiva que hi hagi. I parlem de greuge econòmic que és d’una forquilla de 8,000 € i 83,500€ (dades de l’estudi de greuge econòmic de l’Ajuntament de Barcelona del 2017) contemplant només les despeses de més, sense començar a comptar les despeses quotidianes que tenim la resta de la població.

Aquesta valoració hauria d’estar basada en el reconeixement de tots els drets que emparen la persona amb discapacitat, i orientada a proporcionar tots els recursos necessaris per millorar i ajudar a la persona a la seva autogestió diària. Disposar dels suports necessaris per a poder fer tot allò que vulgui: aprendre, treballar, oci, interaccionar amb el seu entorn, participar en la seva comunitat i poder portar una vida plena. Això també milloraria la vida de llurs famílies, evitant l’alt desgast físic, emocional i econòmic que les empobreix, així com el cost en despesa de salut pública. Els recursos els han de tenir per ells mateixos i no depenent de la capacitat econòmica de la família.

Per a tenir una vida plena un dels aspectes principals, reconegut com a dret per la Constitució (art. 35), és el dret al treball. Per a les persones amb discapacitat intel·lectual aquest dret passa per una segona valoració que està fent l’EVO (Equip de Valoració i Orientació laboral).

PUBLICITAT

Aquests equips classifiquen a les persones orientant-les al treball ordinari, als Centres Especials de Treball, als Serveis d’Orientació i Integració o als Centres Ocupacionals.

Les persones que volen treballar en un lloc de treball ordinari els cal ajut que l’administració no garanteix. Al Garraf tenim la sort de tenir el Timol que, malgrat estar massa migrat de recursos, fa més del que pot per a la integració laboral a la comarca. A la resta del país la majoria d’integració laboral la fan fundacions i entitats privades, per la qual cosa es dóna el cas que cal pagar per a poder treballar.

Mentre l’empresa no demana aquesta orientació de l’EVO, els Centres Especials de treball el necessiten per ubicar els usuaris. I l’administració per a fer contractació, ni que sigui abocada a persones amb discapacitat intel·lectual, els cal aquest dictamen. Això per sí mateix ja esdevé una discriminació, filtrant els qui considera més vàlids, basant-se només en la valoració de grau, feta sovint fa molt de temps.

PUBLICITAT

Tal i com demostra l’empresa ordinària tota aquest certificat de l’EVO no cal. Les capacitats de les persones no són estàtiques, sinó que són dinàmiques, i amb formació es poden millorar. L’EVO tan sols és un tràmit administratiu més, per a justificar no sé ben bé què, que estigmatitza a determinades persones, desacreditant llur capacitat per a treballar. Per tant el certificat de l’EVO ha de ser eliminat. No és que a l’EVO li manqui recursos per a fer la seva feina, ni que els calgui més documentació o que la metodologia sigui errònia, el que falla és el concepte, cal que s’atengui a persones en comptes de l’administració, que és qui ho demana.

Des d’aquest punt de vista l’Equip de Valoració i Orientació podria ser la pedra de toc de l’atenció al treballador amb discapacitat, posant l’accent en l’orientació. Una orientació que hauria de ser per ajudar a trobar una feina, i també a ajudar a treballador i empresa a que la integració laboral en un lloc ordinari, públic o privat, sigui un èxit. Podria ser el sistema públic del treball amb suport. Per aconseguir-ho de manera exitosa caldria tenir en compte totes les experiències de treball amb suport del nostre país, de manera que consolidi de manera pública i universal la tasca feta fins avui.

La implantació del treball amb suport per part de les administracions de manera pública i universal, faria baixar la taxa d’atur de les persones amb discapacitat intel·lectual, ja que ajudarien als treballadors a l’accessibilitat al treball i a ser molt més rendibles en llurs llocs de feina.

Punt i a part mereix el treball a les administracions públiques: Per tal d’entrar-hi a treballar de manera estable, qualsevol persona ha de passar per oposicions en les quals normalment no s’exigeix la capacitat per a fer la feina ofertada, sinó la capacitat de memoritzar constitució i estatut d’autonomia i d’altres documents. Per a una persona amb discapacitat intel·lectual aquest calvari és normalment un obstacle insalvable que fa que la majoria de places no siguin cobertes, i malgrat l’oferta del 5% de places manada per la llei, comporti una realitat de no complir amb la llei del 2% de treballadors amb discapacitat. El treball amb suport exercit per entitats públiques podria fer que les persones amb discapacitat intel·lectual se saltessin aquest calvari i poguessin treballar a les administracions amb una integració laboral exitosa, cosa que mai garantirà ni un concurs-oposició ni molt menys el certificat de l’EVO que avui s’exigeix.

Tanmateix podria facilitar en la inclusió al món laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual el fet que llurs salaris no sumessin en la massa salarial dels ajuntaments limitada per la llei de Pressupostos Generals de l’Estat, segons indica l’article 104 bis de la Lrsal

Teresa García – Presidenta de SOS a la Capacitat Intel·lectual

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content