Dimecres, 29 juny 2022
Dimecres, 29 juny 2022
IniciDiscapacitatEl CERMI exigeix a l’INE que presenti ja la nova Enquesta sobre...

El CERMI exigeix a l’INE que presenti ja la nova Enquesta sobre Discapacitat, Autonomia Personal i Depèndencia

pressupostos 2022 ambit discapacitat
No existeixen dades actualitzades del col·lectiu des de fa 14 anys // Foto: Josh Appel (@unsplash)

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha urgit l’Institut Nacional d’Estadística (INE) a concloure ja i presentar la nova Enquesta sobre Discapacitat, Autonomia Personal i Dependència, que actualitzi la darrera disponible del 2008.

El CERMI recorda que l’actualització de les dades estadístiques sobre discapacitat, autonomia personal i dependència haurien d’haver estat finalitzades al 2018, deu anys després de l’última realitzada al 2008. Això significa que aquesta actualització porta ja un retard de 4 anys provocant que les dades oficials sobre discapacitat estan completament desfasades.

banner newsletter oferta 50%

Per l’organisme que defensa els interessos de les persones amb discapacitat, comptar amb dades actuals i fidels sobre la realitat de les persones amb discapacitat és essencial no només per tenir un coneixement exacte d’aquestes situacions sinó per prendre decisions encertades de política pública i promoure legislacions adequades als fenòmens sobre els quals es vol actuar.

La Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, vigent i exigible a Espanya, a l’article 31, sobre recopilació de dades i estadístiques, obliga els Estats part a recopilar informació adequada, incloses dades estadístiques i de recerca, que els permeti formular i aplicar polítiques, a fi de donar efecte a la present Convenció, manament que el nostre país està demorant injustificadament.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content