Divendres, 27 gener 2023
Divendres, 27 gener 2023
IniciEntitatsEl CEDDD crea el seu Consell Sectorial de la Discapacitat Sensorial per...

El CEDDD crea el seu Consell Sectorial de la Discapacitat Sensorial per atendre les necessitats d’aquests col·lectius

Diferents entitats del sector s’uneixen davant el desamparament que pateixen

consell sectorial discapacitat sensorial
Les persones amb sordceguesa tenen una discapacitat única // Foto: Multisignes

El Consell Espanyol per a la Defensa de la Discapacitat i la Dependència (CEDDD) acaba de crear el seu Consell Sectorial de la Discapacitat Sensorial, amb l’objectiu de fer un front comú per reivindicar i sensibilitzar la societat en el seu conjunt de les necessitats que les persones amb aquestes discapacitats demanen i estan sense cobrir.

anunci guies d'arrel

De moment, el nou Consell Sectorial de Discapacitat Sensorial estarà integrat per la Federació de Sordceguesa (FESOCE), l’associació de baixa visió Acció Visió Espanya, DOTZE i la Fundació Espanyola de la Tartamudesa; entitats que en el seu conjunt representen milions de persones.

En el cas de la Sordceguesa, és una discapacitat específica poc coneguda, encara invisible a la nostra societat. La combinació de pèrdua visual i auditiva causa dificultats per comunicar-se, accedir a la informació, orientació i mobilitat.

Banner 300x250px EnBucle3

Per la seva banda, la Baixa Visió és aquell grau de discapacitat visual (independentment de la patologia que ho provoqui) que limita l’execució de les tasques de la vida quotidiana. A aquest col·lectiu pertanyen les persones que a l’escala mètrica tenen una agudesa visual (AV) ens el 0,30 – 0,10 en el millor dels seus ulls o una reducció del camp visual entre el 30 º – 10 º.

A Espanya, les persones que es troben per sota d’aquests límits se’ls consideren cecs legals i poden afiliar-se a la ONCE accedint a algunes prestacions com el suport psicològic, programes de rehabilitació visual, accés a ajuts tècnics i altres mesures d’integració social. Lamentablement, per al col·lectiu de la Sordceguesa i de la Baixa Visió, només es disposa dels escassos recursos de les organitzacions d’aquest sectorial.

A Espanya s’estima que hi ha més de 240.000 persones sordcegues i més d’un milió de persones amb Baixa Visió, que no disposen dels recursos i serveis especialitzats que necessiten. Ambdues discapacitats afecten principalment la població de la tercera edat, no poden ser corregides amb suports externs i, atenent a l’augment de l’esperança de vida, es preveu que la xifra de persones afectades creixi manera considerable en el futur.

D’altra banda, el CEDDD nacional també hi participarà el Sectorial de Discapacitat Sensorial la Fundació Espanyola de la Tartamudesa, entitat sense ànim de lucre dedicada a activitats d’interès públic i social a nivell la missió del qual és ajudar a totes aquelles persones que tartamudegen per intentar millorar-ne la qualitat de vida.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content