El 75% de les dones amb problemes de salut mental han patit violència de gènere i el 40% una agressió sexual

Aquest col·lectiu també pateix en els àmbits laboral i de la cura de familiars

Ni més ni menys que 3 de cada 4 dones amb problemes de salut mental han patit violència en l’àmbit familiar i/o en parella, i més del 40% de les dones amb trastorn mental ha estat víctima de violència sexual. El 26% de les noies amb problemes de salut mental han patit abusos infantils, una xifra que multiplica per 9 la de les noies sense trastorn.

Aquesta és una de les dades més significatives que Salut Mental Catalunya ha volgut posar de manifest avui, dia de la commemoració del Dia Internacional de la Dona.

L’entitat també ha fet públiques algunes dades relacionades amb la situació laboral de les persones amb problemes de salut mental i les tasques de cura que reflecteixen els greus perjudicis que pateix aquest col·lectiu en la societat actual.

Quant a l’àmbit laboral, Obertament informa que el 73,8% de les dones no expliquen a la feina que tenen un trastorn mental per por a ser discriminades, enfront del 57,2% dels homes.

banner-electium_300x250-V3_nou copy

L’estudi Desigualdades en salud mental en la población trabajadora de España (varis autors, 2016) indica que la prevalença dels problemes de salut mental és més alta entre les dones treballadores que entre els homes i les causes són d’arrel social. La doble ocupació -laboral i familiar-, la falta de conciliació i la insatisfacció més gran a la feina, sumades a la desigualtat salarial, figuren entre els principals motius que porten quasi el 20% de les dones a presentar símptomes depressius, ansietat i problemes socials derivats de l’estrès laboral, davant el prop del 14% dels homes (segons indica el doctor Adrián Montesano, professor d’Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la UOC).

Pel que fa a l’àmbit de les persones que tenen cura d’un familiar amb problemes de salut mental, el perfil és una dona de 64 anys que dedica més de 21 anys de la seva vida a aquesta tasca. A l’Espai Situa’t, servei d’informació i orientació del projecte Activa’t per la salut mental, un 78% de les consultes en relació a un familiar o persona a càrrec amb trastorn mental les fan dones.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*