Dijous, 18 juliol 2024
IniciINCLUSIÓ SOCIALEl 69% dels joves espanyols asseguren sentir-se o haber-se sentit sols algun...

El 69% dels joves espanyols asseguren sentir-se o haber-se sentit sols algun cop a la seva vida

Segons un estudi de 'SoledadES' que es presentarà aquest dijous a la seu de Por Talento Digital de Fundación ONCE

cartell presentació soledat no desitjada en els joves espanyols
Cartell de la presentació de l’informe // Foto: Fundació ONCE

Dijous que ve, 8 de febrer, a les 11.00 hores, tindrà lloc la presentació, a la seu de ‘Por Talento Digital’ de Fundació ONCE, de l’Estudi sobre joventut i solitud no desitjada a Espanya’, elaborat per l’Observatori Estatal de la Soledat no desitjada (Soledades) de Fundació ONCE, en col·laboració amb Ajuda en Acció.

L’informe posa de manifest que el 25,5% dels joves espanyols d’entre 16 i 29 anys asseguren que se senten sols en el moment actual, una xifra que arriba al 69% si se suma a les persones d’aquest mateix rang d’edat han sentit soles en algun moment de la seva vida.

Els principals objectius de l’informe són posar sobre la taula quina és realment la incidència de la soledat en la joventut espanyola i quina la percepció que se’n té, indagar en possibles causes o correlacions i identificar solucions i recomanacions per abordar el problema, que ja van entreveure anteriors estudis d’aquest observatori.

La presentació comptarà amb la participació de Sira Rego, ministra d’Infància i Joventut i Juan Antonio Báez, vicepresident del Consell de la Joventut d’Espanya. Assistiran Miguel Carballeda, president del Grup Social ONCE, i Jaime Montalvo, president de la Fundació Ajuda en Acció. També hi seran presents Matilde Fernández, presidenta de l’Observatori Estatal de la Soledat no desitjada, i Matías Figueroa, director del programa Europa de la Fundació Ajuda en Acció. L?acte el moderarà José Manuel González Huesa, director general de Servimedia.

L’esdeveniment tindrà lloc a les 11 hores a la seu de ‘Per Talent Digital’ de Fundació ONCE, ubicada al carrer Fra Luis de León número 11, de Madrid.

- PUBLICITAT -

SoledatS

L’Observatori Estatal de la Soledat no desitjada (SoledadES) és un espai d’intercanvi d’investigacions i coneixements entre administracions i professionals que pretén conèixer la dimensió de l’aïllament involuntari en què viuen moltes persones a Espanya i contribuir-ne després a millorar-les.

És una iniciativa de Fundació ONCE en col·laboració amb Creu Roja, Càritas, ONCE, Xarxa contra la Soledat no desitjada, Plataforma de Majors i Pensionistes, Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Plataforma del Tercer Sector, Plataforma del Voluntariat d’Espanya, Xarxa de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social, Consell de la Joventut d’Espanya, UGT, CCOO, Cermi, Plataforma d’Organitzacions de Pacients, Unió Professional i Consell General de Col·legis de Farmacèutics.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Ves al contingut