Dimarts, 30 novembre 2021
IniciEducació InclusivaEducació selecciona l’escola Jeroni Moragas d’AMPANS per l’aplicació d’un model pedagògic innovador

Educació selecciona l’escola Jeroni Moragas d’AMPANS per l’aplicació d’un model pedagògic innovador

El Model Competencial Orientador amb indicadors SCAP afavoreix l’autonomia personal i el projecte de vida dels alumnes

Escola Jeroni de Moragas SCAP
L’Escola Jeroni Moragas ha implantat el model des de fa més de 3 anys // Foto: AMPANS

El departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha seleccionat l’escola Jeroni Moragas d’AMPANS per l’Aplicació del Model Competencial Orientador amb indicadors SCAP, que representa uns principis pedagògics orientats a afavorir l’èxit de l’alumnat pel que fa a la seva autonomia personal i al desenvolupament del seu propi projecte de vida.

L’elecció de l’escola Jeroni Moragas és un reconeixement a l’aposta per la innovació pedagògica del centre educatiu d’AMPANS, que d’aquesta manera entra a formar part de la xarxa de centres educatius innovadors.

diari-discapacitat-300x250e

Aquest model es fonamenta en 3 dimensions: cultura d’equip, matèria i acció tutorial, cadascun amb els seus criteris i indicadors propis. A partir de 4 conceptes bàsics: Significativitat, Comunicació, Acció i Projecció (SCAP) permet estructurar els aprenentatges de l’alumne.

Els principis pedagògics i les teories de l’aprenentatge del model estan estretament relacionats amb el model de disseny del currículum per competències vigent a Catalunya. És un model impulsat pel Departament d’Educació i que l’escola Jeroni de Moragas ha implantat com a cultura de centre des de fa més de tres anys, quan va crear un equip impulsor que es va formar en el model per fer la transferència a tot el claustre.

“El fet de disposar d’un model amb indicadors propis ens serveix com a guia i com a eina d’avaluació i de millora contínua -explica l’equip directiu- i ens permet revisar les nostres pràctiques educatives per fer-les cada vegada més significatives i competencials. Si millorem la qualitat pedagògica del nostre centre, els alumnes en surten beneficiats”.

L’octubre passat es va obrir la convocatòria pública per al reconeixement de projectes d’innovació pedagògica desenvolupats en centres educatius, i és en aquesta edició que l’escola d’educació especial Jeroni de Moragas ha estat seleccionada pel projecte.

Aquesta experiència en l’aplicació del model ha permès a l’equip docent reflexionar sobre el desenvolupament professional i pedagògic de l’escola, i aprofundir en la planificació de currículum, les tutories i la cultura d’equip. Cadascuna d’aquestes dimensions es concreta en uns criteris i uns indicadors de l’orientació educativa que guien l’anàlisi, la reflexió i l’acció pedagògica de centre per a la millora contínua.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES