Dijous, 2 desembre 2021
IniciEntitatsECOM crida a la mobilització per evitar el retrocés en l’accessibilitat a...

ECOM crida a la mobilització per evitar el retrocés en l’accessibilitat a la ciutat de Barcelona

carrers per a tothom mobilització accessibilitat
La plataforma organitza mobilitzacions de denuncia cada any // Foto: Carrers per a tothom

ECOM participarà aquest dissabte a la mobilització que ha convocat al Passeig de Gràcia la plataforma ciutadana “Carrers per a tothom”, per reclamar una major accessibilitat de la ciutat de Barcelona.

L’objectiu de la convocatòria és denunciar els retrocessos en accessibilitat que darrerament s’estan donant en aquests àmbits a la ciutat de Barcelona, i defensar el paper de les persones amb discapacitat com a agent polític actiu amb qui és imprescindible consensuar les solucions d’accessibilitat a l’espai urbà per tal que siguin realment integradores i útils per a tots els col·lectius.

fiare banca etica crowdfunding

L’ordenança de terrasses

Un dels aspectes principals que es denunciarà aquest dissabte és la nova ordenança de terrasses que va proposar el Gremi de Restauració i que actualment està en exposició pública per presentar al·legacions fins el 22 de març.

Aquesta proposta, que va ser aprovada inicialment, pretén una ordenança molt més flexible que la vigent fins ara, un flexibilitat que passa per incomplir el marc normatiu d’accessibilitat i no comptar amb la participació ciutadana.

El text proposat inclou un llarg llistat d’excepcionalitats en matèria d’accessibilitat que pot contenir l’ordenança i que es pot traduir en un retrocés en l’exercici de drets per a les persones amb discapacitat. Per evitar la seva aprovació, les entitats socials han impulsat conjuntament una iniciativa ciutadana -amb recollida de signatures- per forjar una ordenança de terrasses alternativa que garanteixi sense exempcions el dret a l’accessibilitat, al descans, a l’espai públic i a la mobilitat de totes les persones a la ciutat. L’objectiu és aconseguir 15.000 signatures de persones empadronades a Barcelona majors de 16 anys, per poder portar la proposta d’ordenança consensuada per la ciutadania al plenari municipal de l‘Ajuntament de Barcelona al mateix temps que la proposta pactada unilateralment pel Gremi i l’Ajuntament, i així forçar el debat sobre totes dues propostes alhora.

Les exigències de les entitats en matèria d’accessibilitat a l’ordenança de terrasses inclouen, entre d’altres, la garantia de l’ample de pas mínim als carrers i que es tingui en compte el flux de mobilitat a l’hora d’ocupar una part dels carrers; del respecte als elements que permeten les persones cegues i amb baixa visió orientar-se i circular per les ciutats amb autonomia; que cap establiment no pugui eliminar els bancs per seure dels carrers i les places per tal de posar-hi una terrassa. Així mateix, demanen garantir la participació ciutadana i l’anàlisi de l’accessibilitat de les terrasses en llocs emblemàtics de la ciutat i la promoció, per part de l’Ajuntament, per fer accessibles els establiments i els seus WC.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES