Dimecres, 22 març 2023
Dimecres, 22 març 2023
IniciGent GranDrets Socials obre la convocatòria de subvencions per al pagament del lloguer...

Drets Socials obre la convocatòria de subvencions per al pagament del lloguer per a gent gran

Les sol·licituds es poden presentar fins el 29 d'abril i la subvenció es concedeix per un import màxim de 200 euros mensuals

subvencions lloguer gent gran
Els ajuts van destinats a majors de 65 anys titulars d’un contracte d’arrendament // Foto: Arxiu

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, del Departament de Drets Socials, ha obert la convocatòria d’ajuts per al pagament del lloguer per a persones de 65 anys o més per  aquest any 2022.

anunci guies d'arrel

La voluntat és continuar donant resposta a les persones grans que necessiten els ajuts per poder seguir vivint en el seu habitatge de manera habitual i continuada. Aquesta  línia d’ajuts està pensada per a persones que tenen o compleixin 65 anys en l’any natural 2022 i que,  tot i no estar en una situació de vulnerabilitat imminent, i estar al corrent del pagament de les rendes del lloguer, tenen dificultats per fer front a les quotes de lloguer del seu habitatge habitual i permanent  i es podrien veure abocades a una situació de precarietat  si no compten amb una ajuda per a mantenir-se en el seu habitatge. 

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Per poder accedir a aquesta subvenció, la persona de 65 anys o més ha de ser la titular del contracte d’arrendament i la unitat de convivència ha de tenir uns ingressos no superiors a 2,83 vegades  l’IRSC, ponderat en funció de les persones que componen la unitat familiar i la zona on està ubicat l’habitatge, segons les taules que conten en l’annex de la convocatòria.

La renda del lloguer no pot superar els topalls marcats per cada demarcació que són de 800 euros per Barcelona ciutat i tota la demarcació de Barcelona, 550 a les demarcacions de Girona i Tarragona, 500 a la demarcació de Lleida i 400 a les Terres de l’Ebre.

Per a aquesta convocatòria, es preveu un pressupost inicial de 15 milions d’euros, ampliables. 

El 2021 es van atorgar 9.002 ajuts per gent gran

L’any 2021, aquesta convocatòria va comptar amb un pressupost de 19.500.000 euros, que es van traduir en  ajuts per a 9.002 famílies d’arreu del territori, amb un ajut promig de 176 euros  mensuals per família.

La subvenció de l’agència es concedeix per un import anual màxim de 2.400 euros, és a dir, de 200 euros mensuals com a màxim, i s’ajusta en funció de l’esforç que suposa per a la unitat familiar el pagament del lloguer. Així, la subvenció pot ser del 20% de l’import de la renda de lloguer anual quan l’esforç per pagar el lloguer sigui igual o inferior al 30% dels ingressos de la unitat de convivència; del 30% de l’import de la renda quan aquest esforç sigui superior al 30% i inferior al 40%, i del 40% si és igual o superior al 40% dels ingressos.

Els models dels impresos normalitzats de les sol·licituds es poden obtenir telemàticament al web de tràmits de la Generalitat de Catalunya i les sol·licituds es poden presentar fins al 29 d’abril de 2022.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content