Diumenge, 22 maig 2022
Diumenge, 22 maig 2022
spot_img
IniciDestacadesDincat alerta d’una sobremedicació de les persones amb discapacitat intel·lectual sense un...

Dincat alerta d’una sobremedicació de les persones amb discapacitat intel·lectual sense un diagnòstic que la justifiqui

La federació ha enviat al Govern una proposició de no llei sol·licitant reduir-ne el seu ús

sobremedicació persones discapacitat intel·lectual
El 80% de les persones del col·lectiu prenen medicació // Foto: gencat

Dincat ha alertat sobre una sobremedicació de les persones amb discapacitat intel·lectual, en molts casos sense un diagnòstic que el justifiqui, basant-se en els resultats del projecte POMONA-ESP, que analitza l’estat de salut de les persones d’aquest col·lectiu.

Segons aquest estudi, més del 80% de les persones amb discapacitat intel·lectual pren medicació (3,5 fàrmacs al dia de mitjana), essent els més utilitzats els antipsicòtics. Una xifra molt elevada que posa de manifest l’existència de pràctiques que comporten importants problemes sanitaris, tenint en compte que més del 20% de les persones prenen psicotròpics sense diagnòstic psiquiàtric que validi aquesta prescripció ni compten amb l’assistència de cap xarxa especialitzada en salut mental i discapacitat intel·lectual.

banner newsletter oferta 50%

“Aquesta pràctica és del tot preocupant i pot suposar riscos i efectes adversos que poden afectar l’esperança i la qualitat de vida de la persona medicada. A banda, a més de ser un problema sanitari, és també una pràctica que limita i vulnera drets fonamentals com la llibertat i autonomia per decidir conforme als propis interessos i preferències”, explica Carles Campuzano, director de Dincat. “Cal apostar per altres estratègies terapèutiques més centrades en la persona, en les modificacions de l’entorn i més respectuoses amb els drets de les persones”, afegeix.

Per tot plegat, la federació ha fet arribar al Govern de la Generalitat i als membres de la comissió de Salut del Parlament una proposició de no llei sol·licitant reduir la sobremedicació, identificar potencials incidències de prescripció, potenciar la revisió clínica del pla de medicació i eliminar les prescripcions psicofarmacològiques sense diagnòstics psiquiàtrics que les justifiquin, entre d’altres.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content