Sopra Steria, líder europeu en consultoria, serveis digitals i desenvolupament de programari, ha llançat l’aplicació inCV destinada a complimentar el CV i afavorir la inclusió laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, que ha estat desenvolupada per aquesta Companyia, la Universitat Internacional de la Rioja (UNIR) i la Fundació Randstad.
inCV és una aplicació gratuïta que facilita a persones amb discapacitat intel·lectual emplenar de manera senzilla i adaptada el seu CV mitjançant escriptura i reconeixement de veu a través de quatre passos. L’usuari també pot afegir una foto i, en finalitzar la càrrega de totes les dades, es genera un PDF que pot enviar via mail a empreses i organitzacions per aplicar a una oferta de feina.
Aquesta eina ha estat creada, tant per a dispositius Android, com iOS. Entre altres funcionalitats, incorpora l’opció d’enregistrament per veu i diversos elements que, de manera intuïtiva, permeten millorar-ne l’accessibilitat. A la versió actual, tota la informació de l’usuari s’emmagatzema al propi dispositiu i la majoria de les funcionalitats estan disponibles fora de línia.
Durant la seva intervenció en l’acte de presentació, Emma Albaladejo, Directora de Comunicació, Màrqueting i RC de Sopra Steria, ha explicat el compromís de la Companyia amb projectes com aquest que contribueixen a la disminució de la bretxa digital. “Estem molt orgullosos d’aquesta aliança que obre noves vies de col·laboració, línies de recerca i permet contribuir a la inclusió laboral de persones amb discapacitat a través del que millor sabem fer: tecnologia”, ha assenyalat.
Per la seva banda, José Drac, Director del Centre de Serveis Digital de Sopra Steria, n’ha fet una demostració de l’aplicació, explicant que els fluxos de dades i la navegació han estat dissenyats per ser intuïtius”. A més, ha afegit que “hi ha un onboarding on es mostren els objectius, un menú gamificat i totes les dades de text poden ser introduïdes usant el teclat del mòbil o el reconeixement de veu, elements que requereixen gran cura i afinació de les característiques pel perfil d’usuari a què s’adreça l’app”.
El Vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat d’UNIR, Rubén González Crespo, ha destacat durant l’esdeveniment que “la reducció de les desigualtats de tota mena de persones és un aspecte fonamental dins dels objectius de l’Agenda 2030. Per això, les Universitats han de ser corresponsables com a reflex de la seva aposta per la igualtat i la inclusió”.
Per a Maria Viver, Directora de Fundació Randstad, “aquest projecte marca una fita important en la nostra contínua tasca per aconseguir la igualtat d’oportunitats a l’ocupació per a les persones amb discapacitat. Des de la nostra creació, ens hem dedicat a millorar l’empleabilitat d’aquest col·lectiu, oferint itineraris d’inserció sociolaboral que s’ajusten a les oportunitats professionals que brinden les empreses. Amb l’aplicació inCV, aconseguim un avenç significatiu en permetre que les persones amb discapacitat puguin ingressar i mantenir-se al mercat laboral a través de la creació d’un currículum vitae àgil i senzill”.
En paraules de Jorge Torres, Director de l’Escola Superior d’Enginyeria i Tecnologia de UNIR, “el desenvolupament d’aquesta aplicació no només cerca potenciar la formació dels estudiants en habilitats teòriques i pràctiques, sinó que es preocupa d’assegurar que aquest coneixement s’apliqui de forma eficaç al desenvolupament de solucions tecnològiques que vagin en benefici de la societat”. Així mateix, Torres ha assegurat que “aquest tipus d’iniciatives proveeix els estudiants d’una forta comprensió dels desafiaments reals que enfronten les empreses a el món de la tecnologia, a més de les habilitats necessàries per desenvolupar projectes de solució amb un impacte social significatiu”.
En etapes següents es planeja incorporar la possibilitat de fer un videocurrículum, incloure diferents plantilles macro per crear el full de vida, millorar la gamificació i facilitar encara més l’accés mitjançant biometria i altres tècniques.
Secció patrocinada per