Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciINCLUSIÓ SOCIALConveni de la Fundació Mutua de Propietaris i l'ONCE per millorar l’accessibilitat...

Conveni de la Fundació Mutua de Propietaris i l’ONCE per millorar l’accessibilitat en les comunitats de veïns

campanya 25N diba
conveni ajuts accessiblitat comunitats veïns once mutua propietaris
Persones que han assistit aquest matí a la signatura del conveni // Foto: Fundació Mutua de Propietaris

La millora de l’accessibilitat de les comunitats de propietaris i la qualitat de vida de les persones que hi viuen han rebut avui un gran impuls amb la signatura del conveni de col·laboració que han subscrit avui la Fundació ONCE i la Fundació Mutua de Propietaris, pel que s’han compromés a desenvolupar accions conjuntes en aquest àmbit.

En el marc d’aquest conveni, les dues entitats s’han compromés també a elaborar una ‘Guia d’accessibilitat per a comunitats de veïns” amb l’objectiu d’ajudar als administradors de finques a abordar les necessitats d’accessibilitat entre les comunitats.

Durant la signatura, la secretària general de la Fundació ONCE, Teresa Palahí, ha posat de manifest la importància d’aquesta col·laboració “donat que existeixen moltes persones amb discapacitat i persones grans que es troben tancades en els seus habitatges sense poder sortir al carrer perquè els elements comuns de la seva comunitat de propietaris els impideixen la mobilitat. Sens dubte, hi haurà un abans i un després per aquests milers de persones gràcies a l’acord que acabem de posar en marxa”.

Per la seva banda, Miguel Perdiguer, president de la Fundació Mutua de Propietaris, ha destacat el paper dels administradors de finques que “són una peça clau per incentivar i conscienciar a les comunitats de propietaris de la importància de disposar d’uns edificis de habitatges accessibles”.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Al mateix temps, Perdiguer ha afegit que “l’accessibilitat universal és indispensable per a millorar la qualitat de vida de les persones amb mobilitat reduïda, però també és bona per a tothom”, incidint en que és “un dret fonamental de les persones amb mobilitat reduïda el poder entrar i sortir de les seves cases lliurament”.

L’acord servirà també per actualitzar conjuntament l’informe “Accesibilidad en las viviendas y edificios españoles”, i per crear en un termini de cinc anys el nou “Observatorio de la accesibilidad en la vivienda en España”. Aquest nou ens determinarà, entre altres aspectes, si la quantitat d’ajuts públics i privats han estat suficients per a millorar l’actual 0,6% de l’accessibilitat universal en els edificis d’habitatges.

Finalment, les dues entitats s’han compromés en col·laborar en les convocatòries llançades per la Fundació Mutua de Propietaris, de forma individual o en col·laboració amb altres entitats per a la concessió d’ajuts per a la promoció de l’accessibilitat universal en habitatges.

A més de Teresa Palahí i Miguel Perdiguer, han estat presents en l’acte de signatura del document, José Luis Borau, cap del Departament d’Accessibilitat al Medi Físic de la Fundació ONCE; Christopher Bunzl i Laura López, vicepresident i directora, respectivament, de la Fundació Mutua de Propietaris.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content