La consellera Bassa crida a les federacions de discapacitats a acordar un nou model dels CET

En la mateixa línia de l’acord sobre la Renda Garantida de Ciutadania

Dolors Bassa, Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.
Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies // Foto: Jordi Bedmar

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va cridar la setmana passada a les federacions catalanes de persones amb discapacitat a acordar un nou model dels Centres Especials de Treball (CET) consensuat en la línia del pacte transversal al que s’ha arribat recentment amb la Renda Garantida de Ciutadania.

Bassa va fer aquesta crida com a resposta a una pregunta sobre els CET i la tensió de tresoreria que soporten, del diputat del PSC, Raül Moreno, en el Ple del Parlament, afirmant que el Govern esta fent tots els esforços possibles per garantir l’ocupació digne als més de 250.000 persones amb discapacitat en edat laboral que hi ha a Catalunya.

BANER_300X250

La consellera va anunciar també que aquesta setmana sortiran les bases de les noves ordres per donar suport a aquests centres i va assegurar que Catalunya és la única comunitat autònoma que aporta fons propis per compensar la reducció en aquesta matèria que ha practicat l’Estat en els darrers anys.

La representant del Govern va explicar que després d’aquesta ordre sortiran quatre més “en la línia d’aconseguir un nou model català” de millora de la financiació, de suport als discapacitats físics i sensorials, de protecció dels col·lectius amb graus de discapacitat més elevats i per a la inserció en l’empresa ordinària.

Finalment, Dolors Bassa va refermar el total compromís del Govern amb aquest col·lectiu recordant que ha incrementat fins els 80 milions d’euros la seva aportació per aquest any.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*