
Aquest 2024, la Fundació Nen Déu, la Fundació Boscana i l’Associació Hola Qué Tal Afàsia han unit forces per organitzar un concert solidari amb l’objectiu de donar visibilitat i suport a les persones amb discapacitat intel·lectual i aquelles afectades per afàsia. L’esdeveniment tindrà lloc a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, oferint una jornada que combina música i solidaritat.
Les entrades per al concert tenen un cost de 12 euros i inclouen dues consumicions. Els ingressos són 100% solidaris i es poden adquirir a través de la plataforma Entradium o a les taquilles del mateix recinte el dia del concert. Per a aquelles persones o entitats que vulguin col·laborar sense assistir a l’esdeveniment, s’ha habilitat una Fila 0 per facilitar les donacions.
Diverses entitats com la Fundació Mapfre, Fi Grup, Laboratoris Duran-Bellido i Colonial han col·laborat com a patrocinadors de l’acte, reafirmant així el seu compromís amb els col·lectius amb diversitat funcional.
La Fundació Nen Déu, amb més de 132 anys de trajectòria a Barcelona, és una entitat de referència que treballa per millorar la vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies al llarg de tot el seu cicle vital. Disposen de sis centres on ofereixen serveis d’educació especial, atenció ocupacional, llars-residència i un centre mèdic obert a tota la població.
Per la seva banda, la Fundació Boscana, impulsada per la família Raventós des de 1961, se centra en l’atenció de persones adultes amb discapacitat intel·lectual, oferint serveis residencials i de teràpia ocupacional durant tot l’any. Amb seu a Can Carelleu, a Sarrià, ofereixen suport en un entorn natural i acollidor, posant en valor les capacitats de les persones que atenen.
L’Associació Hola Qué Tal Afàsia, fundada per María Luisa Vives després de patir un ictus el 2018 que li va provocar afàsia, té com a missió divulgar aquest trastorn del llenguatge i ajudar les persones afectades. L’afàsia és una alteració del llenguatge causada per una lesió cerebral, que dificulta la capacitat de parlar, entendre, llegir i escriure.
Aquest concert solidari pretén no només recaptar fons, sinó també sensibilitzar la societat sobre la realitat de les persones amb discapacitat intel·lectual i amb afàsia, promovent la inclusió i l’acceptació social.