Com facilitar les compres en línia a la xarxa per les persones amb discapacitat?

Les webs de comerç electrònic han de tenir una sèrie d'adaptacions

accessibilitat comerç electrònic
El comerç en línia és cada cop un estil de compra més habitual // Foto: ODF

Segons l’estudi anual d’ecommerce d’Espanya elaborat per IAB Spain, el 74% dels usuaris d’internet han realitzat alguna vegada compres a internet. Aquests usuaris ho fan per comoditat, per estalviar temps, perquè troben ofertes només disponibles online, etc.

L’expectativa és que, abans d’arribar al 2018, el nombre de compradors en línia a Espanya arribi als 20 milions. No obstant això, hi ha col·lectius que es troben amb barreres per navegar per internet i efectuar compres online.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

A més, és que les persones amb discapacitat no compren?

Les persones amb discapacitat necessiten una sèrie d’adaptacions per poder navegar amb facilitat a la xarxa. Per això, perquè el comerç electrònic i les pàgines web siguin accessibles a tothom, han de dissenyar-se de manera inclusiva i els seus continguts han de ser accessibles, independentment de les condicions dels usuaris.

Si actualment internet es basa en accés a continguts, productes i al fet de compartir i interactuar, és necessari que qualsevol persona tingui la possibilitat d’interactuar, compartir i participar en les converses de les comunitats virtuals: des de descarregar-se un cupó de descompte, realitzar una compra d’una entrada al teatre o altres productes, fins a firmar una petició en favor d’una iniciativa social o realitzar una donació a una entitat social.

BANER_300X250

Quines adaptacions ha de realitzar una pàgina web?

Les adaptacions que s’han de realitzar a una web si no ha estat dissenyada de manera accessible, acostumen a ser senzilles i estan relacionades amb afavorir la comprensió, la interacció i la navegació a la web. Sense oblidar que el contingut de la mateixa web també ha de ser accessible.

Guies i bones pràctiques es poden trobar a laIniciativa d’Accessibilitat Web, de l’organisme internacional encarregat de la promoció de l’accessibilitat al món, el World Wide Web Consortium (W3C).A aquesta web es pot descobrir com afecta cada tipus de discapacitat la percepció de les webs i disposa de recursos, eines i informació per afavorir l’accessibilitat i usabilitat web.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*