COCEMFE reivindica un catàleg ortoprotèsic basat en les necessitats reals de les persones amb discapacitat

Anxo Queiruga assisteix a l’acte del 25 aniversari de Amputats Sant Jordi

anxo queiruga cocemfe catàleg ortoprotèsic
Anxo Queiruga durant la seva intervenció a l’acte del passat dilluns // Foto: COCEMFE

La Conderación Española de Personas con Discapacidad Física y Orgánica (COCEMFE) aposta per un catàleg otroportèsic que respongui a les veritables necessitats de les persones amb discapacitat, segons va afirmar dilluns passat el seu president, Anxo Queiruga, durant la seva intervenció en l’acte de commemoració del 25è aniversari de l’associació Amputats Sant Jordi.

Queiroga va assegurar que “el catàleg ortoprotèsic és una qüestió que preocupa, i molt, a COCEMFE.No se li concedeix la importància que realment té al fet que les persones amb discapacitat podem comptar amb els suports més apropiats per desenvolupar-nos en totes les facetes de la vida”.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En aquest sentit, Queiruga va explicar que “COCEMFE està treballant en el catàleg perquè es consideri aquesta prestació com una eina per a l’activació de les persones i un pilar essencial perquè les persones amb discapacitat exercim els drets que tenen la resta de la població”. “S’ha de comprendre que no es tracta de cap luxe”, va afegir.

Alhora, el president de COCEMFE va felicitar a Amputats Sant Jordi per haver estat decisiva “en l’aprovació del primer catàleg ortoprotèsic de Catalunya, que va ser pioner a tota Espanya”, i pels 25 anys de l’entitat “procurant que les persones amb amputació, agenèsia i altres discapacitats físiques trobin resposta a les seves necessitats i puguin exercir plenament els seus deures”.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*