El COCARMI demana un canvi en el model participatiu del col·lectiu a Barcelona

Sol·licita una reunió amb la tinent d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz

antonio guillen
Antonio Guillén, president del COCARMI // Foto: Imatge cedida per COCARMI

Davant l’escassa participació a les recents eleccions al Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de Barcelona -només van votar 2.130 persones-, el  Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de la discapacitat a Catalunya, ha demanat a l’ajuntament de Barcelona un canvi en el model de participació del col·lectiu a la ciutat, el qual li permeti seguir sent capdavantera en inclusió. Per aquest motiu ha sol·licitat una reunió amb la tinent d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, per tal d’exposar-li les propostes del comitè en matèria de participació i oferir-li tota la col·laboració.

De fet, el COCARMI ja havia demanat que s’aturés el procés electoral fins que s’establís un nou model participatiu que representés realment a les 129.971 persones amb discapacitat que actualment viuen a Barcelona.

L’IMPD és l’eix central en l’actual model, un organisme que ha estat un important motor per millorar la qualitat de vida i autonomia dels barcelonins amb discapacitat i/ o trastorn mental i les seves famílies, però que segons el president del COCARMI, Antonio Guillén “després de 30 anys de funcionament, ha arribat el moment de fer un pas endavant i adaptar-nos als nous temps en la forma de protegir els nostres drets. D’estar representats en un espai i organisme específic, volem participar i ser inclosos, de manera global i com la resta de ciutadania, en tots els aspectes de la vida de la ciutat”.

El COCARMI demana en aquest sentit un nou model participatiu en el qual la visió de la discapacitat ha de ser present, de manera transversal, en totes les línies d’acció política i, per tant, s’ha de dissenyar globalment i de manera col·laborativa. Per això, proposa l’aprovació d’una normativa municipal que estableixi els interlocutors, espais, calendari i formes de participació del col·lectiu a les polítiques de ciutat.

banner_dental

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*