Els ciutadans i ciutadanes de Catalunya tindran una Renda Garantida a partir del setembre

El Parlament aprova per unanimitat la norma impulsada per una ILP 

diosdado toledano ilp renda garantida
Diosdado Toledano, un dels impulsors de l’ILP, al Parlament // Foto: parlament.cat

La setmana passada tots els partits del Parlament de Catalunya va votar a favor d’aprovar la Renda Garantida, la nova prestació impulsada a través d’una Iniciativa Legislativa Popular que va recollir més de 120.000 signatures el 2013, i que afavorirà amb 564 euros a les persones i unitats familiars que no disposin dels ingressos mínims per una vida digna.

Aquest ajut, que es començarà a aplicar a partir del proper 15 de setembre, anirà augmentant gradualment la quantitat de l’aportació fins arribar als 664 euros l’1 d’abril de 2020, que seran els ingressos mínims considerats necessaris per viure dignament segons l’Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC).

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquesta prestació substitueix l’actual Renda d’Inserció Mínima (RMI), coneguda com a Pirmi, de 462 euros mensuals i condicionada a un procés d’inserció laboral. Per rebre la renda garantida cal ser major de 23 anys, haver viscut a Catalunya com a persona resident durant dos anys com a mínim, no tenir patrimoni més enllà de la primera residència i haver esgotat totes les prestacions.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*