Dimarts, 20 febrer 2024
IniciENTITATSCitizen Network, la innovació en intervenció social comunitària que arriba a Espanya...

Citizen Network, la innovació en intervenció social comunitària que arriba a Espanya de la mà de Plena Inclusió

Ambdues entitats col·laboren en el projecte ‘Mi Casa: una vida en comunidad’

citizen network innovació social comunitaria
Una activitat del projecte ‘Mi Casa, una vida en comunidad’ // Foto: Plena Inclusió

En els últims anys, Plena Inclusió s’ha consolidat com una organització de referència en la innovació social i les noves aproximacions als suports destinats a les persones amb discapacitat intel·lectual. Un dels seus projectes destacats en aquest àmbit ‘Mi Casa, una vida en comunidad’, finançat amb fons Next Generation i amb el suport del Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, forma part de l’Estratègia de Desinstitucionalització del Govern d’Espanya i de l’Estratègia Europea de Cures de Llarga Durada, amb l’objectiu de transformar els actuals models de suport i serveis socials.

Des del 2022, aquesta iniciativa ha possibilitat que aproximadament 500 persones amb discapacitat intel·lectual i grans necessitats de suport de set comunitats autònomes puguin viure en comunitat. Això implica la participació en entorns comunitaris, l’habitatge en pobles i barris, el desenvolupament de tasques quotidianes i aficions, i la interacció amb la comunitat local, incloent veïns i comerciants. El projecte ha introduït un sistema de suports que no només beneficia les persones, sinó també la pròpia comunitat.

Actualment, el projecte es troba a l’etapa final de transferència dels avenços, recopilant evidències dels considerables beneficis socials, individuals i col·lectius que aquest nou enfocament als suports a la comunitat ofereix per a milers de persones que encara resideixen en entorns residencials.

Aliança amb Citizen Network

Plena Inclusió manté una estreta col·laboració amb Citizen Network, una confederació que agrupa més de 950 associacions i gestiona 4.000 centres i serveis que donen suport a més de 150.000 persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. Citizen Network, amb líders com Simon Duffy, Markus Vahala i Nicola Protopapadakis, ha demostrat durant dècades que la innovació social i el desenvolupament comunitari són mitjans eficaços per aconseguir la plena ciutadania.

La visita de representants de Citizen Network a Espanya, incloent els tres líders esmentats, coincideix amb l’esdeveniment ‘Escenaris sobre futur’, que se celebra el dimecres 17 de gener. Aquesta oportunitat serveix per compartir les propostes d’innovació social amb altres organitzacions del Tercer Sector.

Citizen Network destaca la seva missió de promoure la participació inclusiva de les persones amb discapacitat intel·lectual a la vida dels barris i pobles, considerant-ho un dret humà fonamental i una manera de potenciar la diversitat d’aquestes comunitats.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content