El CERMI reclama a Colau que no margini als agents de la Guàrdia Urbana discapacitats

Luis Cayo Pérez ha enviat una carta a l’alcaldessa de Barcelona

guardia urbana
El Cermi denuncia discriminació als discapacitats en la Guàrdia Urbana // Foto: Imatge cedida per Ajuntament de Barcelona

El passat 7 de març el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) va enviar una carta a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, denunciant que l’Ajuntament de Barcelona margina de forma “deliberada” als agents de la Guàrdia Urbana que queden discapacitats després de ser ferits o lesionats en acte de servei, segons una notícia publicada al diari El Mundo.

En la missiva el CERMI reclama a Colau que aturi aquesta pràctica, ja que segons recullen la legislació espanyola i europea, a més d’una resolució aprovada pel Parlament de Catalunya al 2007, els agents de policia i els bombers que pateixin discapacitats o lesions de gravetat en el compliment del seu treball tenen dret a acollir-se, amb posterioritat, a la coneguda com a segona activitat. Es a dir, a ser traslladats a tasques de despatx, d’organització o d’investigació que puguin desenvolupar malgrat les seves lesions.

BANER_300X250

En la carta enviada pel president del CERMI, Luis Cayo Pérez, s’assegura acumular “nombroses i sostingudes denúncies i queixes” d’agents en aquesta situació que havien estat apartats del cos policial. Per l’entitat que representa els interessos de les persones amb discapacitat, aquesta “es tracta d’una discriminació estructural, deliberada i permanent per raó de discapacitat que conté elements clarament discriminatoris i lesius contra els drets humans”.

Per aquest motiu el CERMI reclama a l’alcaldessa que promogui entre els partits polítics catalans “la necessitat de reformar tota la legislació catalana relativa als membres dels cossos de seguretat”, a la que considera incompatible “amb la visió dels drets humans de les persones amb discapacitat”.

Finalment en la seva carta el CERMI insta a Ada Colau a “establir immediatament“ un diàleg “profund” amb les organitzacions que representen als funcionaris amb discapacitat en busca d’un “consens bàsic”. Hores d’ara la carta enviada pel CERMI no ha rebut resposta per part de l’Ajuntament de Barcelona. 

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*