Dimecres, 10 agost 2022
Dimecres, 10 agost 2022
IniciInclusió SocialNou model d’inclusió als Centres Oberts de Barcelona per a infants amb...

Nou model d’inclusió als Centres Oberts de Barcelona per a infants amb discapacitat i/o problemes de salut mental

Es crea una xarxa per revisar i actualitzar els protocols d’acollida

model inclusió infants discapacitat centres oberts
Presentació del nou model d’inclusió als Centres Oberts // Foto: Ajuntament de Barcelona

Els Centres Oberts de Barcelona, espais on es fa un acompanyament psicosocial a infants i joves, disposaran d’un nou model d’inclusió d’infants amb discapacitat i/o problemàtiques de salut mental.

Aquesta iniciativa va sorgir després de detectar que les persones amb discapacitat no estaven fent ús d’aquests centres, degut a la segmentació de l’oferta d’activitats a la ciutat i a la falta d’una estratègia d’informació i acollida específica per aquests col·lectius.

Per corregir aquesta mancança, des de l’octubre de l’any passat s’han fet cinc sessions de treball entre persones expertes dels diferents àmbits (salut, educació i atenció social) i implicades en l’atenció a la discapacitat i els Centres Oberts amb voluntat de crear aquest nou model.

Xarxa de Centres Oberts

Properament es farà una prova pilot del model per aplicar-lo posteriorment al Centres Oberts. Actualment Barcelona compte amb dos Centres Oberts municipals, un al districte de Sant Martí i l’altre al districte de Les Corts, així com d’una xarxa de centres de titularitat privada que compten amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.​ La xarxa està formada per l’Ajuntament de Barcelona – Departaments de Salut, Infància i Institut Municipal de Persones amb Discapacitat -, l’Associació Educativa Integral del Raval (AEIRaval) i el grup de recerca Diversitat i Orientació de la UAB.

L’objectiu d’aquests centres és donar suport, estimular i potenciar el desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i d’esbarjo, així com compensar deficiències socioeducatives.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content