Un centenar de nens amb TEA assisteixen al assaig d’una òpera al Gran Teatre del Liceu

Dins del projecte “Alas para el Autisme” de la HTSI

nens-tea-assaig-teatre-liceu
Els nens amb TEA i els seus familiars a la platea del Teatre del Liceu // Foto: HTSI

Un total de 120 famílies de nens amb Trastorn d’Espectre Autista (TEA) van assistir el passat 12 de novembre a un Open Day al Gran Teatre del Liceu per veure l’assaig de la funció escolar i familiar de l’òpera “El Superbarbero de Sevilla” que es va estrenar per les escoles el 14 de novembre i per les famílies a final del mes de novembre.

Aquesta activitat pionera estava organitzada per la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi (HTSI), en col·laboració amb el Liceu, i forma part del projecte “Alas para el autismo” de la Càtedra d Turisme Responsable i Hospitalitat de HTSI, amb el suport de la Fundació Paideia, l’Associació Aprenem i l’institut IDAPP.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El recinte del Liceu es va adaptar per acollir als nens i nenes amb TEA, omplint només el 50% de la platea per facilitar la mobilitat dels infants; les llums es van mantenir també al 50% perquè el recinte no es quedés a fosques i es van habilitar dues sales de relax per si algun nen es trobava amb una situació d’estrès.

En paraules de la vicedecana de Relacions Corporatives e Internacional de HTSI, Daniela Freund,L’Open Day al Liceu és la segona de més accions que farem en diversos sectors d’oci, hoteleria, parcs temàtics, etc., per contribuir a un turisme accessible per a tots”. De fet, el passat més d’abril, HTSI va organitzar junt amb AENA i Vueling un primer Open Day a l’aeroport de Barcelona.

BANER_300X250

El projecte Alas para el Autismo integrat en la Càtedra de Turisme Responsable i Hospitalitat de la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi pretén reduir les barreres a l’accés al turisme i l’oci, i millorar l’experiència global de les famílies amb nens amb TEA. El seu objectiu principal és la formació i sensibilització en diferents àrees del sector turístic i d’oci (aeroports, hotels, parcs temàtics, museus, teatres, etc,) i per això comptarà amb el suport dels treballs d’investigació acadèmics liderats per HTSI (Universitat Ramón Llull).

Per la responsable del Projecte Social el Liceu, Irene Calvís “aquesta iniciativa ens omple d’orgull perquè dóna l’oportunitat a les famílies i els seus fills amb autisme de gaudir d’una funció del Petit Liceu sense sentir-se observats. És una cosa excepcional ja que els assajos del Petit Liceu mai són oberts al públic”. Per Calvín “el dret a la cultura és un dret de tots i per a tots, i com equipament cultural tenim l’obligació de tenir en compte tots aquests col·lectius”.

En aquesta mateixa línia es va expressar Noemí Balmaña, la psicòloga de l’Institut IDAPP que va destacar “les cares d’aquests nens i joves que han pogut gaudir de l’esdeveniment amb traquil·litat i expressar la seva alegria i emoció”.

Per la seva banda, la codirectora de la Càtedra de Turisme Responsables i Hospitalitat de HTSI, Mónica Cerdan, va assegurar que “he tingut la impressió que les famílies han percebut l’oportunitat d’accessibilitat a l’oci en un espai més amable, on es cobrien les necessitats dels nens quant a llum, so, flexibilitat i acceptació de l’entorn”.

Finalment, Christina Scheppelman, directora artística del Gran Teatre del Liceu va comentar que “aquestes activitats són molt importants i haurien de ser una part habitual del Liceu. He vist molt entusiasmats als assistents ja que cre que aquesta sortida és molt especial per a les famílies i els nens”.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*