Diumenge, 4 juny 2023
Diumenge, 4 juny 2023
IniciDiscapacitatCEDDD i CONACEE defensen el dret a l’ocupació de les persones amb...

CEDDD i CONACEE defensen el dret a l’ocupació de les persones amb discapacitat al Comitè de Nacions Unides

Cristian Rovira fa una intervenció telemàtica en representació de les dues entitats

cristian rovira ocupació persones discapacitat onu
Cristian Rovira durant la seva intervenció telemàtica // Foto: CEDDD

Cristian Rovira va participar ahir a un debat telemàtic en una sessió del Comitè de Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides sobre Bones pràctiques i recomanacions sobre el dret al treball i l’ocupació de les persones amb discapacitat.

La intervenció oral de Rovira, en representació del CEDDD i de CONACEE, va servir per exposar el paper de les empreses inclusives a la llum de l’article 27 sobre el dret al treball de la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat.

anunci guies d'arrel

Rovira va explicar que el mercat ordinari actual no és capaç de donar una sortida al problema d’atur de les persones amb discapacitat. I en aquest context, el model de les empreses inclusives per a persones amb discapacitat (a Espanya, centres especials d’ocupació) està un esglaó per sobre dels Sheltered Workshops i un esglaó per sota de mercat ordinari, sent una solució d’acord a l’esperit de la Convenció.

El paper dels Centres Especials de Treball

En la seva intervenció també va ressaltar que les persones amb discapacitat que presten els seus serveis en CEE són treballadors amb caràcter general i amb els mateixos drets laborals que qualsevol treballador. Això vol dir que treballen en igualtat de condicions que les persones sense discapacitat i els seus salaris són d’acord amb la llei i els convenis col·lectius, i amb drets sindicales com dret a prestacions d’atur i jubilació, així com qualsevol altra prestació prevista pel sistema de Seguretat Social. 

Cristian Rovira també va destacar que es tracta d’una ocupació escollida lliurement per les pròpies persones amb discapacitat. Totes aquestes característiques condueixen al fet que aquest model d’ocupació que s’integra en l’Economia Social, sigui d’acord amb la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat.

El propòsit del debat celebrat ahir és preparar l’elaboració per part del Comitè d’una Observació General sobre el dret de les persones amb discapacitat a treballar i a l’ocupació que orienti els estats membres de la Convenció sobre les mesures que haurien d’adoptar per assegurar el ple compliment de les seves obligacions d’acord amb l’article 27 de la Convenció.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content