Dimarts, 26 octubre 2021
IniciEducació InclusivaPlena Inclusió impartirà tallers online a professors per promoure l’escola inclusiva a...

Plena Inclusió impartirà tallers online a professors per promoure l’escola inclusiva a Catalunya

En una iniciativa que arribarà a altres 8 comunitats i un total de 4.000 docents

plena inclusio tallers professors escola inclusiva
Gerardo Echaíta, professor de la U. Autònoma de Madrid, durant la primera formació // Foto: Plena Inclusió

Catalunya serà una de les 9 comunitats autònomes on Plena Inclusió impartirà tallers online de formació a professors i professores per avançar cap a una escola inclusiva. Aquesta acció es portarà a terme amb els millors especialistes del país i formarà a prop de 4.000 docents.

La iniciativa, que ja s’ha iniciat a Castella-La Manxa, busca difondre entre els professors i professores la necessitat d’estendre l’educació inclusiva com un dret reconegut en la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides, signada per Espanya el 2006.

“Des de l’ONU es defensa que dos dels pilars centrals que van a facilitar l’extensió de l’educació educativa en el món són la formació de professorat i la dotació dels mitjans suficients a tots els centres educatius per donar els suports que necessita l’alumnat amb Necessitats Educatives Especials. D’aquesta manera es podrà garantir la lliure elecció de les famílies i es generarà per fi una autèntica inclusió educativa “, recorda Santiago López, president de Plena inclusió.

“Està demostrat que l’estratègia més eficaç per normalitzar l’educació inclusiva en tots els centres educatius es basa en potenciar la formació i el lideratge del professorat, ja que són els que els mestres i les mestres els qui defensen amb més convicció la seva implantació a les aules”, explica Amalia San Román, coordinadora del programa d’Educació inclusiva de Plena inclusió Espanya.

La iniciativa, que pretén arribar als professors i professores dels centres docents, però també a les administracions, s’extendrà també a les comunitats de València, Catalunya, Andalusia, Castella i Lleó, Aragó, Extremadura, la Rioja i Canàries.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES