Dimecres, 28 setembre 2022
Dimecres, 28 setembre 2022
IniciInclusió SocialCatalunya promourà una carta de drets i deures de les persones amb...

Catalunya promourà una carta de drets i deures de les persones amb trastorns mentals

malaltia salut mental infants
El nou pla prestarà especial atenció a la fase infantil // Foto: Pixabay

Segons es va revelar dilluns en l’acte que es va celebrar al Palau de la Generalitat per presentar el nou Pla Integral d’Atenció a les Persones amb Trastorn Mental i Addiccions 2017-2017, Catalunya promourà una carta de drets i deures de les persones amb trastorns mentals i addiccions, en la línia que recomana la ONU. Aquesta carta, que fins ara no tenia Catalunya, activarà polítiques específiques per a adolescents i persones grans que pateixin aquestes malalties.

Així ho contempla el nou Pla Integral d’Atenció a les Persones amb Trastorn Mental i Addiccions 2017-2019 que es va presentar en un acte formal a Barcelona i en el que van participar diverses entitats de persones amb malalties mental i els seus familiars, com l’Associació Encaix, la Federació Veus, Salut Mental Catalunya i Fòrum de la Salut Mental, entre d’altres.

És la primera vegada que Catalunya proposa promoure una carta de drets i deures d’aquests col·lectius, tal i com suggereix l’Organització de les Nacions Unides i que hauria d’estar enllestida pel proper 2018; i crear una comissió de treball amb varies associacions per establir objectius que garanteixin el respecte als drets de les persones amb trastorns mentals i addiccions.

El nou pla també contempla abordar de forma integral la atenció a la primera infància i a l’etapa escolar de 0-16 anys elaborant un itinerari personalitzat de les persones amb problemes de salut mental en aquesta franja d’edat. I per a les persones més grans amb trastorn mental, el nou pla preveu la constitució d’un grup de treball que procuri una millor atenció a aquest col·lectiu.

Per desenvolupar aquest pla, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va informar durant l’acte que el Govern dedicarà aquest any 575 milions d’euros, un 15% més que a l’any 2016.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content