Catalunya porta a la Biennal de Venècia un recorregut sensorial de la ciutat dels canals interpretat per persones cegues

L’app BlindWiki recull els posts enregistrats per persones amb discapacitat visual

bienal venècia catalonia sensorial persones cegues
L’app BlindWiki està feta per a persones amb discapacitat visual // Foto: Institut Ramon Llull

Catalunya participa per cinquena vegada consecutiva a la Biennal d’Art de Venècia i presenta Catalonia in Venice 2017 La Venezia che non si vede, un projecte d’Antoni Abad que mostra una interpretació sensorial de la ciutat dels canals col·laborant amb persones cegues o amb baixa visió, que utilitzen els sentits d’una manera diferent. Mitjançant l’intercanvi d’experiències i dificultats que tenen aquestes persones en la seva vida quotidiana, es desvelen formes urbanes menys evidents i es traça un nou mapa del territori públic útil per a tothom.

Abad elabora una cartografia sonora i geolocalitzada de Venècia a través de l’app BlindWiki creada per a les persones cegues, però accessible per a tot el públic des d’un telèfon mòbil. L’aplicació permet enregistrar i publicar impressions sobre qualsevol lloc de la ciutat i escoltar-les en qualsevol moment.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La participació de Catalunya a la Biennale Arte 2017 esdevé una proposta per a la societat civil en què la investigació de la intel·ligència col·lectiva cerca l’accessibilitat universal i suggereix maneres alternatives d’ocupació d’espais públics, tant físics com digitals.

Creada sota la direcció d’Antoni Abad i desenvolupada per Matteo Sisti i AKX, l’app BlindWiki s’adapta a les necessitats de les persones cegues i es pot instal·lar de forma gratuïta a qualsevol telèfon Android o iOS.

BANER_300X250

L’Institut Ramon Llull produeix i organitza la participació de Catalunya als Eventi Collaterali de la Biennal d’Art de Venècia des del 2009. L’Institut Ramon Llull és un consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament de Barcelona, que es dedica a promoure la llengua i la cultura catalanes a l’exterior.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*