Dissabte, 1 abril 2023
Dissabte, 1 abril 2023
IniciTercer Sector SocialCarles Campuzano: “Amb La Confederació hem coincidit en la necessitat d’una gran...

Carles Campuzano: “Amb La Confederació hem coincidit en la necessitat d’una gran aliança amb el sector per la millora del finançament i la qualitat del servei”

El conseller de Drets Socials es reuneix amb la junta directiva de La Confederació

carles campuzano reunio junta directiva la confederacio
Reunió amb els membres de la junta de La Confederació // Foto: gencat

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha explicat que “amb La Confederació hem coincidit en la necessitat d’una gran aliança amb el sector per la millora del finançament i la qualitat del servei”, ha destacat el conseller després d’una reunió mantinguda amb representants de la junta directiva de La Confederació. En la trobada, s’ha posat de manifest la necessitat de reforçar el suport a les organitzacions d’atenció social en l’actual context, tenint en compte l’increment extraordinari de costos de subministraments i de l’alimentació. En aquest sentit, el Departament s’ha compromès a impulsar de forma immediata un estudi d’escandall de costos dels serveis socials per tal de definir els costos dels serveis actualment. Drets Socials millorarà el finançament el 2023, vinculant-ho a la necessitat d’aprovar els pressupostos de l’any que ve.

campanya atenció sanitaria

En l’àmbit legislatiu, el Departament ha explicat que impulsarà en el primer trimestre de 2023 la Llei d’acció concertada. També s’ha destacat la importància de la futura Llei del Tercer Sector, que actualment s’està tramitant en el Parlament.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

També s’ha abordat la progressiva revisió de la cartera de serveis per abordar el repte de la transformació dels models d’atenció a les persones. L’estudi de costos dels serveis actuals serà imprescindible per a aquesta revisió, que permeti alhora tenir uns serveis més flexibles, compatibles amb la vida en comunitat i que doni més poder a les persones.

Alhora, s’ha tractat la necessitat de fer un trànsit de subvenció a concert de serveis que actualment estan finançats via subvenció. I, a banda, amb la intenció d’evitar inseguretat econòmica i estretors de tresoreria a finals d’any, el Departament accelerarà el calendari de les subvencions a les organitzacions socials. Per una banda, s’avançarà a la primavera la convocatòria ordinària de subvencions per a projectes i entitats de l’àmbit de les polítiques socials (COSPE) de 2023. Pel que fa a les subvencions amb càrrec al 0,7% de l’IRPF, la convocatòria d’aquest any quedarà resolta durant el primer trimestre de 2023. “Volem que el 2024 les entitats socials coneguin el mes de gener de quants diners disposaran, de les dues convocatòries, per a tot l’exercici”, ha destacat.

Per tal de garantir l’estabilitat de les entitats socials i reconèixer la tasca que desenvolupen els professionals del sector, ja s’ha fet efectiu l’augment del 3% de la dotació del Departament de Drets Socials al sistema de serveis socials, que ha de repercutir en una millora de les condicions dels treballadors i treballadores. A banda, s’accelerarà el pagament de les subvencions pels sobrecostos de la Covid que han hagut d’afrontar les entitats.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content