Dijous, 13 juny 2024
IniciOPINIÓCada vegada menys persones i més màquines a H&M

Cada vegada menys persones i més màquines a H&M

vaga indefinida a H&M
Una de les protestes organitzades pels treballadors de l’empresa // Foto: Mireia Guilera

Aquest no és exactament un reportatge sobre discapacitat però es un article que intenta reflectir una injustícia social i laboral. Segons la declaració universal dels drets humans “Tota persona té dret al treball, a la lliure elecció de la seva ocupació, a condicions equitatives i satisfactòries de treball, i a la protecció contra l’atur.”

Per acabar de posar-vos en context , resulta que fa un  temps de camí cap a la feina coincidia amb una petita manifestació, però amb les preses per anar a la feina no hi parava gaire atenció.

Fins que un dia  vaig aturar-me a parlar amb ells i elles i van explicar-me el conflicte laboral. Jo els vaig dir que des de la meva petita “finestra” podia escriure una article per al Diari de la DisCapacitat. I dit i fet… ha contestat les preguntes en Tomás el responsable sindical de la CGT. 

PUBLICITAT

Com aquest tema es delicat i no voldria cometre cap error us comparteixo la nota de premsa que m’han fet arribar des de la CGT.

“Si durante el último mes has tenido un problema con tu pedido online de H&M y has intentado contactar para solucionarlo, es muy posible que hayas sufrido demoras en ser atendido por una persona. Más probable es que hayas recibido locuciones y mensajes automáticos dirigiéndote a la página web por respuestas, o que hayas recibido plantillas de información por un chat automático.

El motivo es que el centro de Atención al Cliente de la tienda online de H&M cumple 30 días de Huelga Indefinida que se inició el 25 de abril convocada por el sindicato CGT, mayoritario en el Comité de Empresa, en su centro de Barcelona, donde se da servicio a la tienda online de ocho países (España, Italia, Francia, Grecia, Chipre, Portugal, Finlandia y Noruega). Mas de 100 personas se han sumado a la Huelga y la media del seguimiento es del 40%. En un día habitual pueden recibirse unos 10000 contactos, con lo que la alta y continuada participación en la Huelga provoca demoras en las respuestas y líneas cortadas durante franjas horarias.”

PUBLICITAT

No comprar més a H&M serviria d’alguna cosa?

No, la visibilització i la solidaritat és la millor manera d’ajudar.

Us consta que hi hagi persones amb diversitat funcional afectades per aquesta situació?

Si, almenys una persona, però fa poc temps que és a l’empresa i no està participant en el conflicte.

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Mireia Guilera
Mireia Guilera
De sempre m’ha apassionat el periodisme. Fa un parell d’anys vaig presentar-me a la prova de majors de 25 anys de la Universitat per a obtenir la titulació de periodisme. No vaig aprovar l’examen d'accés però això no va ser un impediment per a fer realitat el meu somni ... Des del novembre de 2019 col·laboro amb el Diari de la DisCapacitat. La veritat és que he aprés molt i espero seguir aprenent d’aquesta professió. Actualment també presento el programa 'Asteriode B612' a Ràdio Caldes. Escolta'l en el següent enllaç https://www.radiocaldes.cat/programs/asteroide-b612-dilluns-12h-quinzenal/radiocaldes_podcast_15584?ref=wa

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content