Dilluns, 2 octubre 2023
IniciDISCAPACITATBlanes estrena el primer Club Social per a persones amb malaltia mental...

Blanes estrena el primer Club Social per a persones amb malaltia mental a la comarca de La Selva

club social malaltia mental la selva
Un moment de la presentació del nou club social a Blanes // Foto: L’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques

L’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques va presentar la setmana passada el primer club social de comarca de la Selva dirigit a persones amb un trastorn mental sever. El nou equipament, ubicat al Casal Cívic Can Borell de Blanes, és un recurs subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Blanes. El club social s’obre amb 30 places i iniciarà les activitats d’aquí uns dies. Per poder accedir-hi, la persona interessada ha de ser major edat i trobar-se en una situació d’estable de la seva malaltia.

ICF23_Baner Financament-300x600

El club social és una estructura de suport social i té com a missió contribuir a que les persones amb trastorn mental utilitzin les activitats de lleure per assolir hàbits de salut, independència i participació en la comunitat, incidint i donant suport al projecte vital de la persona. El club té una funció rehabilitadora i d’inclusió social, i posa l’èmfasi en la participació activa de l’usuari, fomentant espais d’autogestió i d’ajuda mútua.

S’hi treballa la socialització de les persones amb trastorns mentals a través de les seves capacitats amb un programa grupal d’activitats i de tallers amb seguiment individualitzat, on la persona és la protagonista en decidir l’ocupació del seu temps.

Entre les diferents activitats que es faran en aquest club social trobem l’anglès, costura, cuina, dibuix o esports, fins a estimulació cognitiva, excursions, informàtica, manualitats, teatre, etc.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

L’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques amplia amb el projecte de Can Borrell la seva xarxa de clubs socials que actualment té a Girona, Figueres i a Palafrugell, inaugurat aquest últim el passat 8 de gener. L’any 2016, en el seu conjunt els clubs socials van atendre 104 usuaris.

L’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques és una entitat sense ànim de lucre creada l’any 1997, gràcies a la iniciativa d’un conjunt reduït de famílies de persones que tenien algun tipus de trastorn mental. La finalitat dels fundadors fou la creació d’una plataforma que actués per vetllar pels drets d’aquestes persones i les seves famílies i que lluités per cobrir les seves necessitats. Avui dia, l’entitat està formada per més de 250 famílies i el seu àmbit territorial és Girona i les seves comarques.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content