
L’Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda al projecte per adequar el local que acollirà el nou Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), situat al carrer Aiguablava 68. Actualment, aquest important servei es troba distribuït en tres espais diferents dins del districte: al carrer Luz Casanova, a Antonio Machado i al Casal de Barri de Torre Baró. Amb aquesta unificació, es busca oferir un entorn més ampli i adaptat per optimitzar l’atenció i facilitar l’accés als usuaris de la zona de Trinitat Nova.
El CDIAP compta amb un equip interdisciplinari format per 26 professionals, que inclou fisioterapeutes, logopedes, psicòlogues, treballadores socials, neuropediatres, psicomotricistes, administratives i una directora. A més, el servei manté una estreta coordinació amb centres de salut com la Vall d’Hebron i els CAPS del districte, escoles bressol i serveis socials. També participa activament en diverses taules comunitàries del districte relacionades amb la petita infància i la salut mental.
Què són els Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP)?
Els CDIAP són serveis públics, concertats amb la Generalitat de Catalunya, especialitzats en l’atenció precoç. Estan dirigits a infants de 0 a 6 anys amb trastorns en el desenvolupament o amb risc de patir-ne, així com a les seves famílies. L’objectiu principal és prevenir, detectar i intervenir de manera integral per afavorir el desenvolupament global de l’infant, sempre en col·laboració amb la família i el seu entorn.
Durant l’any 2024, el servei de l’Ajuntament de Barcelona va atendre un total de 52.657 infants i famílies, mitjançant intervencions tant individuals com grupals. Aquestes darreres aborden àmbits com el desenvolupament emocional, psicomotor, comunicatiu i relacional, i promouen la detecció precoç i el seguiment coordinat dels infants i les seves famílies.
L’Ajuntament de Barcelona també ofereix aquest servei al barri del Raval, al CDIAP de Ciutat Vella (Reina Amàlia, 33), amb horari d’atenció de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 hores. Per a més informació sobre els CDIAP, podeu consultar la seva pàgina web. Podeu llegir la nota de premsa sencera a la pàgina web de l’Ajuntament de Barcelona.