Barcelona presenta al MWC2016 un informe sobre l’escletxa digital de la ciutat

Nivell d'estudis, ocupació i edat determinen l'escletxa

mobile world congress Barcelona
El Mobile World Congress de Barcelona va tenir un èxit de visitants // Foto: Imatge de la web de Mobile World Congress

Amb motiu del Mobile World Congress de Barcelona que es va celebrar la setmana passada es va publicar un infore sobre L’escletxa digital a la capital catalana per diagnosticar el grau d’accés i els usos dels ciutadans a internet en el context europeu per detectar oportunitats i establir els àmbits prioritaris de desenvolupament.

Encara que la ciutat presenta uns índexs d’accés i d’usos d’internet que es consideren capdavanters a nivell europeu la ciutat té alguns reptes com millorar l’accés a les TIC als barris amb nivells de renda i educatius més baixos.

BANER_300X250

Segons l’informe, els motius que generen l’escletxa digital són el nivell educatiu, l’ocupació i l’edat. L’informe mostra que els estudiants i les persones ocupades es connecten més que aquelles que treballen a la llar o que es troben en situació de jubilació. També que l’escletxa digital apareix clarament en les persones a partir dels 65 anys. Altres factors determinants en l’accés a la xarxa són el gènere o la nacionalitat.

Escletxa també en les persones amb discapacitat

Per lo que fa referència a les TIC i les persones amb discapacitat, un estudi presentat recentment per l’Observatori de la Discapacitat Física (ODG) demostra que es repeteixen els mateixos patrons que amb la resta de la societat. Hi ha una diferència en la tinença de dispositius per edat, nivell acadèmic i nivell d’ingressos. Els joves amb més recursos econòmics i més formació són els que disposen de més dispositius.

D’aquesta manera a través d’una enquesta realitzada a persones, el 47% de les persones amb discapacitat física, visual o auditiva entrevistades té un ordinador de sobretaula per a l’ús personal i el 40% un ordinador portàtil. El 14% té tots dos tipus d’ordinador. El mòbil és el dispositiu més utilitzat (86%) i només una minoria disposa de tableta (32%).

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*