Diumenge, 22 maig 2022
Diumenge, 22 maig 2022
spot_img
IniciEducació InclusivaBarcelona incrementarà un 64% els recursos per als infants amb necessitats educatives...

Barcelona incrementarà un 64% els recursos per als infants amb necessitats educatives especials pel curs 2022-2023

L’Ajuntament, a través de l’IMEB, destinarà 470.000 euros per cobrir el conjunt de serveis

infants necessitats educatives especials
Els infants amb NEE tindran més recursos el proper curs // Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), l’organisme que gestiona les escoles bressol, les escoles de música i el conservatori de titularitat municipal de la ciutat, reforçarà a partir del proper curs 2022-2023 l’atenció a infants amb necessitats educatives especials, amb un increment del 64% dels recursos que s’hi destinaran (amb una despesa prevista per al proper curs de 470.000 euros en total pel conjunt de serveis).

Aquest reforç de l’atenció a les necessitats específiques es concreta en l’augment d’hores de dedicació de professionals de suport per atendre infants amb necessitats específiques. L’atenció a les necessitats específiques de suport educatiu permet abordar amb recursos específics l’educació d’infants afectats per algun tipus de discapacitat sensorial, física o intel·lectual. També permet treballar de forma específica amb infants que presenten trastorns de l’espectre autista, o bé en la conducta, trastorns mentals o malalties degeneratives. Així doncs a partir del curs vinent es doblarà el volum d’hores de suport educatiu destinat a atendre necessitats especials de l’alumnat.

banner newsletter oferta 50%

Nou servei d’infermeria itinerant

Per tal de millorar l’atenció especialitzada a infants amb greus discapacitats i/o greus necessitats d’atenció sanitària, l’Ajuntament introduirà a partir del curs vinent un servei d’infermeria, amb caràcter itinerant. Aquest servei es crea per assessorar i formar a equips educatius en actuacions concretes per donar resposta a necessitats de tipus sanitari o mèdic dels infants dins de l’àmbit escolar (per exemple, alimentació amb sonda o botó gàstric). També realitzarà funcions d’atenció directa a infants quan sigui necessari l’acompanyament d’una persona especialista (per exemple en realitzar un sondatge). Es calcula que aquest servei tindrà una dedicació d’entre 5 i 15 hores setmanals i s’ha previst un volum màxim de 1.150 hores anuals.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content