Diumenge, 5 desembre 2021
IniciAccessibilitat UniversalBarcelona, finalista del premi europeu que reconeix l’esforç en accessibilitat de les...

Barcelona, finalista del premi europeu que reconeix l’esforç en accessibilitat de les ciutats de més de 50.000 habitants

La facilitat en l’ús dels transports públics és un dels elements valorats

metro de barcelona transport accessible
Els nous projectes de TMB s’inicien des del principi amb criteris d’accessibiltiat // Foto: TMB

Barcelona competeix enguany amb Palma Hèlsinki (Finlàndia), Lovaina (Bèlgica), Luxemburg i Porto (Portugal) en la convocatòria anual dels Premis Ciutat Accessible que des de fa 12 anys organitza la Comissió Europea per reconèixer els municipis de més de 50.000 habitants amb menys barreres per a les persones amb discapacitat.

La creació del guardó respon a la promoció de la igualtat d’oportunitats per a les persones amb discapacitat a la Unió Europea, també a través de l’eliminació de barreres i de l’impuls a l’accessibilitat. Des del 2020, el reconeixement és també econòmic, enguany amb una dotació de 350.000 euros que es repartiran les tres guanyadores.

fiare banca etica crowdfunding

Com a novetat, i amb motiu de la celebració de l’Any Europeu del Ferrocarril, es reconeixerà també el treball d’una localitat en fer accessibles les seves estacions de tren.

El transport per a tothom, un dels criteris valorats

La facilitat d’ús dels transports públics és un dels criteris que poden portar la capital catalana a ser reconeguda com a Ciutat Accessible 2022 per la Comissió Europea.

En escollir els candidats (que són preseleccionats primer per un jurat nacional i després per un d’europeu) es tenen en compte diversos camps d’acció. Així, s’estudien les iniciatives desenvolupades (o planificades) per aconseguir els objectius d’accessibilitat en quatre àrees, una de les quals els transports (la resta avaluen l’accessibilitat dels espais públics, de les TIC i altres formes d’informació i comunicació i els establiments i serveis públics.

També són criteris avaluables la coherència en el disseny i l’aplicació de les estratègies, la repercussió en la vida de les persones, la qualitat i sostenibilitat dels resultats aconseguits i la implicació activa de les persones amb discapacitat, les entitats representatives del col·lectiu i els experts en la matèria.

Els premis a les tres ciutats guanyadores es donaran a conèixer el proper 3 de desembre durant la Conferència del Dia Europeu de les Persones amb Discapacitat, organitzada per la Comissió Europea juntament amb el Fòrum Europeu de la Discapacitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES