Dilluns, 19 abril 2021
spot_img
IniciAccessibilitat UniversalBarcelona aporta la seva expertesa per acompanyar Amman en la construcció d’edificis...

Barcelona aporta la seva expertesa per acompanyar Amman en la construcció d’edificis i espais accessibles

Tècnics de l’IMPD estan assessorant a la capital jordana

reunio online accessibilitat amman
Les trobades durant els últims mesos s’estan fent en format online // Foto: Ajuntament de Barcelona

La ciutat de Barcelona és un referent internacional en accessibilitat universal. Un clar exemple d’això és el conveni de cooperació amb la ciutat d’Amman, en que els equips tècnics de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD) estan aportant la seva expertesa per acompanyar la capital jordana en la construcció d’edificis i espais accessibles.

Banner Aflorem 300x600_3

Durant aquests últims mesos, els tècnics de l’IMPD han estat compartint la seva experiència i assessorant en accessibilitat en projectes urbanístics d’Amman. En concret, l’assessorament se centra en l’accessibilitat física i comunicativa d’equipaments municipals de la ciutat amb la voluntat que esdevinguin referents i models d’inclusió per a noves edificacions a la capital jordana.

Donat el context de pandèmia, aquest assessorament s’està fent a través de trobades virtuals amb els equips tècnics de l’Ajuntament del Gran Amman (GAM), del Consell Superior pels Drets de les Persones amb Discapacitat de Jordània (HCD).  El treball es fa en el marc de col·laboració internacional sota la coordinació de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona.

L’acord de cooperació entre les dues ciutats es va signar el 8 de maig de 2018 en el marc del Programa de Cooperació i d’Acció Humanitària de l’Ajuntament de Barcelona. L’acord inclou accions de formació i intercanvi tècnic relacionades amb el disseny dels barris d’Amman, les polítiques municipals d’accessibilitat vinculades a l’accés als equipaments i a la via pública, al transport i a l’habitatge, i amb la construcció del Pla d’Acció d’Accessibilitat de la ciutat. ​

ARC Soluciones publi

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES