Dissabte, 1 octubre 2022
Dissabte, 1 octubre 2022
IniciBarcelona aporta la seva expertesa per acompanyar Amman en la construcció d’edificis...
Array

Barcelona aporta la seva expertesa per acompanyar Amman en la construcció d’edificis i espais accessibles

Tècnics de l’IMPD estan assessorant a la capital jordana

reunio online accessibilitat amman
Les trobades durant els últims mesos s’estan fent en format online // Foto: Ajuntament de Barcelona

La ciutat de Barcelona és un referent internacional en accessibilitat universal. Un clar exemple d’això és el conveni de cooperació amb la ciutat d’Amman, en que els equips tècnics de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD) estan aportant la seva expertesa per acompanyar la capital jordana en la construcció d’edificis i espais accessibles.

Durant aquests últims mesos, els tècnics de l’IMPD han estat compartint la seva experiència i assessorant en accessibilitat en projectes urbanístics d’Amman. En concret, l’assessorament se centra en l’accessibilitat física i comunicativa d’equipaments municipals de la ciutat amb la voluntat que esdevinguin referents i models d’inclusió per a noves edificacions a la capital jordana.

Banner 300x250px EnBucle

Donat el context de pandèmia, aquest assessorament s’està fent a través de trobades virtuals amb els equips tècnics de l’Ajuntament del Gran Amman (GAM), del Consell Superior pels Drets de les Persones amb Discapacitat de Jordània (HCD).  El treball es fa en el marc de col·laboració internacional sota la coordinació de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona.

L’acord de cooperació entre les dues ciutats es va signar el 8 de maig de 2018 en el marc del Programa de Cooperació i d’Acció Humanitària de l’Ajuntament de Barcelona. L’acord inclou accions de formació i intercanvi tècnic relacionades amb el disseny dels barris d’Amman, les polítiques municipals d’accessibilitat vinculades a l’accés als equipaments i a la via pública, al transport i a l’habitatge, i amb la construcció del Pla d’Acció d’Accessibilitat de la ciutat. ​

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content