Balaguer acull la trobada anual ‘Amb Experiència pròpia’ per lluitar contra l’estigma de la salut mental

Aquesta 3a edició ha estat organitzada per l’Associació Salut Mental La Noguera

Balaguer trobada anual Amb experiencia propia salut mental
La jornada va aplegar una seixantena de participants // Foto: gencat

L’Associació Salut Mental La Noguera ha estat aquest any l’entitat encarregada d’acollir la trobada anual -que s’ha celebrat aquest mes de maig- dels grups ‘Amb Experiència Pròpia’, un programa de la Federació Salut Mental Catalunya integrat actualment per 10 entitats de Catalunya que té l’objectiu de fomentar la participació activa i real de les persones amb problemes de salut mental dins el moviment associatiu i en qualsevol espai d’incidència política i social.

Una seixantena de participants en el programa es van trobar a la sala polivalent del Casal Lapallavacara de Balaguer on van intercanviar iniciatives i experiències per trencar l’estigma de la salut mental.

BANER_300X250

La presidenta de l’Associació Salut Mental La Noguera, Mercè Torrentallé, va destacar el paper fonamental que té aquest programa que permet donar testimoni de persones amb trastorn mental a la societat. “És molt important donar la cara i no tenir por, perquè nosaltres patim més per l’estigma que per la mateixa malaltia” va afirmar Torrentallé. La presidenta de l’entitat de la Noguera va afegir que cal trencar barreres per viure amb normalitat, ja que 1 de cada 4 persones té o tindrà un problema de salut mental al llarg de la seva vida, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS). “Tots som activistes” va sentenciar Torrentallé.

Per la seva part, el president de la Federació Salut Mental Catalunya, entitat que impulsa i promou el programa, Israel Molinero, va explicar que des de la Federació es dona suport tècnic a les diferents entitats que integren el programa, però que són les mateixes entitats les que treballen de manera individual i “esdevenen activistes en salut mental”.

El programa ‘Amb Experiència Pròpia’ compta amb el suport i finançament del Departament de Salut i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, entre d’altres.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*