Dimarts, 30 novembre 2021
IniciInclusió LaboralASPRONIS inicia una campanya per demanar suport als ajuntaments per la greu...

ASPRONIS inicia una campanya per demanar suport als ajuntaments per la greu situació de les entitats socials

La Fundació ASPRONIS va iniciar ahir una setmana de mobilitzacions per denunciar la greu situació en què es troben les organitzacions i entitats dedicades a l’atenció i el suport a les persones amb discapacitat intel·lectual, discapacitat física, paràlisi cerebral/pluridiscapacitat o amb problemes de salut mental, així com les dedicades a l’atenció precoç.

L’entitat va lliurar una petició de mocions de suport davant les portes dels ajuntaments de Malgrat de Mar (12h) i Palafolls (13h). Un grup de persones ateses de la Fundació, treballadors i el director general, Francesc Durà, van presentar un document a les alcaldies. Al document, l’entitat explica les reivindicacions del sector

diari-discapacitat-300x250e

per a la fi de la congelació i les retallades dels mòduls assistencials amb què la Generalitat financia els serveis, una situació que s’arrossega des de 2009 i que compromet seriosament l’atenció dels col·lectius. Reclama també la greu situació en què deixa els Centres Especials de Treball (CETs) l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) a 900 euros, un fet que el sector celebra com a avenç social però que ha d’assumir sense cap tipus de mesura de finançament per part de la Generalitat ni de l’Estat. Els quatre ajuntaments on es practicaran les accions, Malgrat, Palafolls, Blanes i Lloret de Mar són els municipis d’on provenen més persones ateses o treballadors/es i per als quals treballa directament ja sigui amb serveis assistencials o mitjançant el CET.

Les mobilitzacions continuaran demà dijous 7 de febrer, a Blanes, a les 9h del matí, i posteriorment a l’Ajuntament de Lloret de Mar, a les 11.30h.

La Fundació ASPRONIS atén més de 400 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, d’altres col·lectius en risc d’exclusió i 1200 infants de mitjana anualment en atenció precoç a la comarca de la Selva i els municipis del nord del Maresme. Compta amb una plantilla de 335 treballadors/es, de les quals més d’un terç té discapacitat intel·lectual.

Amb aquesta iniciativa, ASPRONIS se suma a les reivindicacions del sector que reclama la fi de la congelació i les retallades dels mòduls assistencials amb què la Generalitat financia els serveis, una situació que s’arrossega des de 2009 i que compromet seriosament l’atenció dels col·lectius. Reclama també la greu situació en què deixa els Centres Especials de Treball (CETs) l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) a 900 euros, un fet que el sector celebra com a avenç social però que ha d’assumir sense cap tipus de mesura de finançament per part de la Generalitat ni de l’Estat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES