ASPRONIS inicia una campanya per demanar suport als ajuntaments per la greu situació de les entitats socials

Farà mobilitzacions a Malgrat de Mar, Palafolls, Blanes i Lloret de Mar

La Fundació ASPRONIS va iniciar ahir una setmana de mobilitzacions per denunciar la greu situació en què es troben les organitzacions i entitats dedicades a l’atenció i el suport a les persones amb discapacitat intel·lectual, discapacitat física, paràlisi cerebral/pluridiscapacitat o amb problemes de salut mental, així com les dedicades a l’atenció precoç.

L’entitat va lliurar una petició de mocions de suport davant les portes dels ajuntaments de Malgrat de Mar (12h) i Palafolls (13h). Un grup de persones ateses de la Fundació, treballadors i el director general, Francesc Durà, van presentar un document a les alcaldies. Al document, l’entitat explica les reivindicacions del sector

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

per a la fi de la congelació i les retallades dels mòduls assistencials amb què la Generalitat financia els serveis, una situació que s’arrossega des de 2009 i que compromet seriosament l’atenció dels col·lectius. Reclama també la greu situació en què deixa els Centres Especials de Treball (CETs) l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) a 900 euros, un fet que el sector celebra com a avenç social però que ha d’assumir sense cap tipus de mesura de finançament per part de la Generalitat ni de l’Estat. Els quatre ajuntaments on es practicaran les accions, Malgrat, Palafolls, Blanes i Lloret de Mar són els municipis d’on provenen més persones ateses o treballadors/es i per als quals treballa directament ja sigui amb serveis assistencials o mitjançant el CET.

Les mobilitzacions continuaran demà dijous 7 de febrer, a Blanes, a les 9h del matí, i posteriorment a l’Ajuntament de Lloret de Mar, a les 11.30h.

BANER_300X250

La Fundació ASPRONIS atén més de 400 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, d’altres col·lectius en risc d’exclusió i 1200 infants de mitjana anualment en atenció precoç a la comarca de la Selva i els municipis del nord del Maresme. Compta amb una plantilla de 335 treballadors/es, de les quals més d’un terç té discapacitat intel·lectual.

Amb aquesta iniciativa, ASPRONIS se suma a les reivindicacions del sector que reclama la fi de la congelació i les retallades dels mòduls assistencials amb què la Generalitat financia els serveis, una situació que s’arrossega des de 2009 i que compromet seriosament l’atenció dels col·lectius. Reclama també la greu situació en què deixa els Centres Especials de Treball (CETs) l’augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) a 900 euros, un fet que el sector celebra com a avenç social però que ha d’assumir sense cap tipus de mesura de finançament per part de la Generalitat ni de l’Estat.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*