Arriba a Barcelona “Manicomio”, un espectacle que discrimina les persones amb trastorn mental

Activament Catalunya Associació denuncia l'espectacle davant les administracions

espectacle manicomio el circo de los horrores
Cartell de ‘Manicomio’ de la companyia El Circo de los Horrores // Foto: Obertament

Tot i que ActivaMent Catalunya Associació, col·lectiu actiu de persones amb trastorn mental, s’ha reunit amb l’Oficina per la No Discriminació, amb l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, no ha aconseguit evitar que el proper dimecres 21 de juny s’inauguri a Barcelona l’espectacle: “Manicomio”, de la companyia El Circo de los Horrores, que segons aquesta entitat vulnera els drets i la dignitat de les persones amb un diagnòstic de trastorn mental, denigrant i humiliant a totes les persones del col·lectiu: a qui hem estat diagnosticats, als professionals i a totes les persones que es dediquen a la salut mental.

Per l’associació aquest espectacle reforça prejudicis, promou la discriminació, l’estigma i l’aïllament, retratant-nos com a persones violentes, assassines, irracionals, perilloses, grolleres i monstruoses. Promou la por i la burla al 25% de la població que, segons l’Organització Mundial de la Salut, passem o passaran un problema de salut mental al llarg de la vida.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

A criteri d’Activament Catalunya Associació, la posada en escena vulnera els articles de la Constitució Espanyola de 1978: el 10.1 (Dignitat de la persona), el 10.2 (que inclou el reconeixement a la declaració Universal dels Drets Humans), el 14 (referent a la igualtat i la no discriminació) i el 15 (integritat moral i tracte degradant).

Malgrat no aconseguir que es paralitzi la seva inauguració la propera setmana, perquè ja estaven concedits els permisos, l’entitat ha obtingut el compromís de l’Administració a no permetre aquest espectacle a Barcelona els propers anys.

BANER_300X250

Finalment, Activament Catalunya Associació, no s’explica quins motius i arguments utilitza el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte d’Espanya patrocina i subvenciona el Circo de los Horrores.

FECETC_Banner_fira si i millor

1 Trackback / Pingback

  1. Obertament inicia una recollida de signatures contra l’espectacle ‘Circo de los Horrores: Manicomio’ - Di@ri de la Discapacitat

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*