Dimarts, 19 octubre 2021
IniciAccessibilitat UniversalArrenquen les obres de millora de l’accessibilitat i modernització de l’estació de...

Arrenquen les obres de millora de l’accessibilitat i modernització de l’estació de Vacarisses-Torreblanca

La durada serà de 15 a 16 mesos i preveuen la instal·lació d’ascensors

estació de vacarisses-torreblanca
Estació de Vacarisses-Torreblanca // Foto: Ajuntament de Vacarisses

Aquest mes de juliol han començat les obres de millora de l’accessibilitat i de modernització dels equipaments de l’estació de Vacarisses-Torreblanca. Juntament amb la instal·lació d’ascensors, cabdal per a les persones amb mobilitats reduïdes, es practicarà un recrescut i prolongació de l’alçada de les andanes per arribar als 68 centímetres sobre la cota del carril, i la seva ampliació per facilitar l’estacionament de trens en doble composició. 

També s’instal·len noves marquesines, es tanca perimetralment l’estació i s’instal·len màquines de venda automàtica i validadores de bitllets. Uns nous teleindicadors serviran per informar sobre el temps estimat d’arribada i les següents de parades dels trens que arriben a l’estació, amb informació de les pròximes circulacions en temps real. També s’augmenta l’eficiència energètica de l’espai amb l’ús de llum LED.

Un aspecte important és que es crearà una nova zona d’aparcament i es condicionarà la zona ja existent, per facilitar la connexió cotxe-tren. Està previst que el conjunt d’actuacions s’estengui durant setze mesos. 

Cal recordar que el passat mes de maig van acabar les millores d’accessibilitat a l’estació de tren de Vacarisses. La posada en marxa dels nous ascensors va permetre que l’estació esdevingués totalment accessible a les persones amb problemes de mobilitat. La renovació i modernització dels equipaments de l’estació per part de Renfe va comptar amb un pressupost d’1.367.402 euros. 

Els treballs, que suposen una inversió de 2,4 milions d’euros, s’emmarquen dins el Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030 de Renfe, que en una primera fase se centra en la millora de l’accessibilitat i la modernització de 39 estacions de la zona de Barcelona, i que compta amb un pressupost total que s’acosta als 100 milions d’euros.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES