Diumenge, 3 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALArrenca a Barcelona la Festa Major de la Sagrera amb la voluntat...

Arrenca a Barcelona la Festa Major de la Sagrera amb la voluntat de ser més accessible, diversa i inclusiva que mai

El Districte de Sant Andreu ha incorporat diferents mesures d’accessibilitat perquè en pugui gaudir tothom

campanya 25N diba
cartell festa major de la sagrera
Portada del programa de la Festa Major de la Sagrera 2023 // Foto: Ajuntament de Barcelona

Avui ha arrencat la Festa Major del barri de la Sagrera, situat al Districte de Sant Andreu de Barcelona. Una festa que durarà fins el 26 de novembre i que enguany pretén ser més accessible, diversa i inclusiva que mai. 

Des del Districte de Sant Andreu de l’Ajuntament de Barcelona i la Comissió de Festa Major s’ha treballat conjuntament amb la voluntat de suprimir tot tipus de barreres per tal de millorar en l’atenció a la diversitat de la ciutadania i promoure una participació activa en condicions d’igualtat.

Entre d’altres mesures per suprimir aquestes barreres, s’han incorporat reserves d’espais per persones amb mobilitat reduïda, així com mesures d’accessibilitat comunicativa al Pregó de Festa Major, les visites guiades i altres activitats culturals i musicals. 

Com a novetat, a la Fira d’atraccions hi hauran 3 dies amb franja horària sense música i amb llums fixes, oferint un entorn més tranquil per les famílies amb infants amb TEA (Trastorn Espectre Autista) i alta sensibilitat al soroll. Aquestes franges s’activaran els dies 17; 21 i 24 de novembre de 17 a 19 h de la tarda. 

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Aquestes són totes les mesures d’accessibilitat que s’han incorporat al programa d’enguany:

  • Pregó de Festa Major accessible a la comunicació amb Interpretació en llengua de signes i subtitulació en pantalla
  • Activitats accessibles amb interpretació en llengua de signes i  subtitulació en pantalla: Xerrada el Crim de la Sagrera
  • Visita guiada a La Torre, Tota una història entorn el barri, amb interpretació en llengua de signes
  • Concert infantil a l’envelat amb Versions per xics, el Retrobament, amb interpretació en llengua de signes.
  • Concert de Festa Major amb l’Orquestra Montgrins amb motxilles vibratòries per a públic familiar amb discapacitat auditiva.
  • Fira d’atraccions amb franges horàries sense música i amb llums fixes, oferint un entorn més tranquil a les famílies amb infants amb TEA i /o altra sensibilitat al soroll.
  • Igualment s’oferirà un dia / matí a l’escola especial Sants Innocents perquè els /les alumnes puguin gaudir de la fira d’atraccions de manera gratuïta . És una mesura d’acció positiva que els gestors de la Fira han volgut impulsar.
  • Posada en marxa la brigada d’espais reservats per persones amb discapacitat. Els espais reservats són necessaris en aquells esdeveniments amb gran aforament i /o interès. El seu objectiu és promoure que les persones amb discapacitat puguin gaudir de l’acte amb condicions d’igualtat. S’ofereix un espai accessible, tranquil i amb bona visibilitat.
  • Seran les pròpies persones amb discapacitat qui gestionaran els espais reservats per persones amb discapacitat en les activitats amb gran aforament. Informaran i sensibilitzaran vers el bon ús d’aquests espais.

Font: Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD)

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content