Antonio Galiano: “Cal seguir apostant pel mercat ordinari com a via d’inclusió de les persones amb discapacitat”

El director de l’Assessoria jurídica de l’IMPD participa a un congrés de la UAO CEU

antonio galiano apostar mercat ordinari inclusió persones discapacitat
Antonio Galiano dirant la seva intervenció en el congrés // Foto: UAO CEU

El director de l’Assessoria jurídica de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona (IMPD), Antonio Galiano, va assegurar dijous passat que cal “seguir apostant pel mercat ordinari com a via d’inclusió de les persones amb discapacitat” durant la conferència inaugural del Congrés sobre Exclusió Social, Discapacitat i Bones Pràctiques en les Empreses organitzat per la UAO CEU.

Galiano també va explicar que existeix un clar desajust entre l’oferta i la demanda d’aquest llocs de treball, ja que de tres ofertes de feina per a una persona amb discapacitat, només arriba a concretar-se una.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Malgrat tot va manifestar que veu una tendència positiva, i va dir que dels 890 contractes que s’han gestionat a través de la Xarxa per la Inclusió Laboral a Barcelona, 641 s’han realitzat per la via ordinària.

Antonio Galiano també va destacar que els centres especials de treball han duplicat el nombre de contractacions, un fet en què segons la seva opinió, ha tingut importància la política de “reserva social” de l’Ajuntament.

BANER_300X250

Pel responsable de l’IMPD considera que el repte legislatiu en matèria de discapacitat se centra en la reforma dels articles del Codi Civil que regulen la capacitat i l’elaboració d’un nou esborrany de l’Estatut dels Treballadors, aspecte en el que espera que “la protecció de les persones amb discapacitat tingui un paper protagonista”.

El Congrés sobre Exclusió Social, Discapacitat i Bones Pràctiques en les Empreses s’organitza en el context del projecte “Pràctiques en empreses com a potenciadores de la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social”, que pertany al grup d’investigació pre-consolidat ‘ Ocupació, Joves i Exclusió Social’ (EJES) de la UAO CEU.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*