Antoni Llobet: “Amb els IFE es garanteixen estudis postobligatoris per a tot l’alumnat”

El secretari de Polítiques Educatives presenta l’IFE del Centre Especial Jeroni Moragas

antoni llobet presentació ife estudis postobligatoris
Presentació de l’IFE del Centre d’Eduació Especial Jeroni Moragas a Santpedor // Foto: gencat

El secretari de Polítiques Educatives, Antoni Llobet, va destacar que “amb els IFE –Itineraris Formatius Específics- es garanteixen estudis postobligatoris per a tot l’alumnat”. Ho va afirmar ahir durant la roda de premsa de presentació del programa IFE que impartirà el Centre d’Educació Especial Jeroni de Moragas de la Fundació Ampans a Santpedor

Llobet, que va estar acompanyat del director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, Antoni Massegú, va explicar també que “els IFE han nascut el curs 2016-17 amb un centenar de places i que la prova pilot s’acabarà el curs 2019-20 amb un miler de places”.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El secretari de Polítiques Educatives durant la presentació va assegurar que “els IFE són un pas més en l’objectiu principal del Departament, que és el de garantir formació i inserció laboral per a tots els infants i joves del país. Per fer-ho, hem d’aconseguir que cada jove trobi l’oferta més adequada per desenvolupar al màxim totes les seves potencialitats”. També va remarcar com a trets característics d’aquests itineraris “la continuïtat acadèmica, el treball de l’autonomia personal i la professionalització”. Finalment Llobet va manifestar que “el sistema inclusiu en l’àmbit educatiu té com a objectiu aconseguir construir una societat més inclusiva”.

Els Itineraris Formatius Específics són ensenyaments professionals adreçats a alumnes amb necessitats educatives especials associades a discapacitat intel·lectual lleu o moderada reconeguda durant l’ensenyament obligatori, d’entre 16 i 20 anys d’edat -durant l’any natural que inicien l’itinerari-. L’objectiu és acompanyar aquests alumnes en la transició a la vida adulta, acompanyar-los en aquesta continuïtat formativa, i que rebin la qualificació necessària per poder fer aquesta transició al món del treball.

BANER_300X250

Aquests estudis van començar el curs 2016-2017 com a pla pilot, amb una durada de 4 anys fins al curs 2019-2020, amb la participació de 8 centres educatius públics, entre centres ordinaris de formació professional i d’educació especial.

De cara al curs vinent l’oferta d’IFE s’amplia a 8 centres més,  4 centres públics i 4 centres d’educació especial concertats, entre els quals hi ha el Centre d’Educació Especial Jeroni de Moragas d’Ampans, que impartirà a partir del curs vinent concretament l’IFE d’auxiliar de vendes i atenció al públic.

L’objectiu del Departament d’Ensenyament és garantir una oferta formativa ajustada a les necessitats dels alumnes amb discapacitat reconeguda. D’aquesta manera, es vol donar resposta a les necessitats de qualificació i d’inserció laborals dels alumnes amb discapacitats que ho requereixin, a fi de potenciar-ne l’autonomia personal. Alhora, oferir al col·lectiu una formació, en acabar l’educació secundària obligatòria, que garanteixi, d’acord amb les seves capacitats, l’assoliment de competències professionals que els facilitin la transició a la vida adulta i la integració social per mitjà del treball.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*