Antoni Llobet: “Amb els IFE es garanteixen estudis postobligatoris per a tot l’alumnat”

El secretari de Polítiques Educatives presenta l’IFE del Centre Especial Jeroni Moragas

antoni llobet presentació ife estudis postobligatoris
Presentació de l’IFE del Centre d’Eduació Especial Jeroni Moragas a Santpedor // Foto: gencat

El secretari de Polítiques Educatives, Antoni Llobet, va destacar que “amb els IFE –Itineraris Formatius Específics- es garanteixen estudis postobligatoris per a tot l’alumnat”. Ho va afirmar ahir durant la roda de premsa de presentació del programa IFE que impartirà el Centre d’Educació Especial Jeroni de Moragas de la Fundació Ampans a Santpedor

Llobet, que va estar acompanyat del director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, Antoni Massegú, va explicar també que “els IFE han nascut el curs 2016-17 amb un centenar de places i que la prova pilot s’acabarà el curs 2019-20 amb un miler de places”.

BANER_300X250

El secretari de Polítiques Educatives durant la presentació va assegurar que “els IFE són un pas més en l’objectiu principal del Departament, que és el de garantir formació i inserció laboral per a tots els infants i joves del país. Per fer-ho, hem d’aconseguir que cada jove trobi l’oferta més adequada per desenvolupar al màxim totes les seves potencialitats”. També va remarcar com a trets característics d’aquests itineraris “la continuïtat acadèmica, el treball de l’autonomia personal i la professionalització”. Finalment Llobet va manifestar que “el sistema inclusiu en l’àmbit educatiu té com a objectiu aconseguir construir una societat més inclusiva”.

Els Itineraris Formatius Específics són ensenyaments professionals adreçats a alumnes amb necessitats educatives especials associades a discapacitat intel·lectual lleu o moderada reconeguda durant l’ensenyament obligatori, d’entre 16 i 20 anys d’edat -durant l’any natural que inicien l’itinerari-. L’objectiu és acompanyar aquests alumnes en la transició a la vida adulta, acompanyar-los en aquesta continuïtat formativa, i que rebin la qualificació necessària per poder fer aquesta transició al món del treball.

Aquests estudis van començar el curs 2016-2017 com a pla pilot, amb una durada de 4 anys fins al curs 2019-2020, amb la participació de 8 centres educatius públics, entre centres ordinaris de formació professional i d’educació especial.

De cara al curs vinent l’oferta d’IFE s’amplia a 8 centres més,  4 centres públics i 4 centres d’educació especial concertats, entre els quals hi ha el Centre d’Educació Especial Jeroni de Moragas d’Ampans, que impartirà a partir del curs vinent concretament l’IFE d’auxiliar de vendes i atenció al públic.

L’objectiu del Departament d’Ensenyament és garantir una oferta formativa ajustada a les necessitats dels alumnes amb discapacitat reconeguda. D’aquesta manera, es vol donar resposta a les necessitats de qualificació i d’inserció laborals dels alumnes amb discapacitats que ho requereixin, a fi de potenciar-ne l’autonomia personal. Alhora, oferir al col·lectiu una formació, en acabar l’educació secundària obligatòria, que garanteixi, d’acord amb les seves capacitats, l’assoliment de competències professionals que els facilitin la transició a la vida adulta i la integració social per mitjà del treball.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*