22.6 C
Barcelona
Dijous,28maig,2020
Inici Cultura Andi Down Sabadell lliura els premis dels 1er Concurs de Contes sobre...

Andi Down Sabadell lliura els premis dels 1er Concurs de Contes sobre la discapacitat intel·lectual

guardons premis concurs contes andi down sabadell
Guanyadors del 1er Concurs de Contes sobre discapacitat intel·lectual // Foto: Andi Down Sabadell

La setmana passada es va realitzar el lliurament de premis al 1er Concurs de Contes sobre discapacitat intel·lectual d’Andi Down Sabadell en el que han participat un total de 120 alumnes de tercer de Primària de l’escola Claret, cinquè de Primària del Joanot Alisanda i de quart de Primària del Nostra Llar.

A l’acte, que es va realitzar a l’Auditori Pere Quart de Sabadell, es van atorgar tres guardons per escola i també un premi general per als tres centres participants. Els guanyadors del Primer Concurs de Contes sobre la discapacitat intel·lectual van ser:

Escola Nostra Llar: 1r Premi. De visita al Zoo (Victor Jurado); 2n Premi. Un dia a la gimnàstica (Uma Reig i Mireia Roé); 3r Premi. Tres amics per un problema (Daniel Marquina, Laia Martínez i Paula Casado)

Escola Joanot Alisanda: 1r Premi. L’Àlex un nen diferent (Lucía Alfaro); 2n Premi. A l’escola (Joel Grané); 3r Premi. El robatori de la figura d’or (Núria Morros).

Escola Claret: 1r Premi. Nena nova a classe (Irene Asensio); 2n Premi. Un nou amic (Diego Villena); 3r Premi. La meva germana Diana (Clàudia Spotorno).

En tots els contes hi apareixen temes com la discriminació, conflictes amb algun personatge o situacions quotidianes que pateixen els nois amb discapacitat intel·lectual a l’escola, la família, o al carrer.

Els contes són tots molt diferents en format i contingut com el còmic, el relat fantàstic i de ciència ficció, i els contes personals que parlen sobre els sentiments dels protagonistes.

Els premis s’engloben dins del projecte Relata que enguany respon a una prova pilot en la qual han participat tres institucions educatives de Sabadell: l’escola La Nostra Llar, l’escola Joanot Alisanda i l’escola Claret.

Aquest projecte té la finalitat de sensibilitzar i acostar a la societat, en aquest cas als infants, al món de la discapacitat i poder donar diferents mirades a la situació que viuen aquestes persones, a partir de la imaginació i de les pròpies vivències que han plasmat en els relats.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES ENTRADES

Maite Ruiz: “La LADD està formada per persones interessades en la defensa dels drets”

Maite Ruiz, presidenta de LADD // Foto: Associació LADD Hem volgut parlar en aquesta entrevista amb Maite...

Barcelona llança un pla de xoc en salut mental per combatre els efectes de la Covid-19

Els programes de suport emocional seran vitals per superar la crisi // Foto: Salut Mental Catalunya L’Ajuntament de...

Un assaig clínic accelera la recerca de nous tractaments en malalties neurodegeneratives

L'assaig pot accelerar les vies per trobar possibles tractaments // Foto: Federació ASEM Un assaig clínic per a...

Maravillas Rojo: “Aquesta crisi ha posat de relleu la importància de la vida i les persones”

L'espai #reflexionsdefutur ha entrevistat a Maravillas Rojo // Foto: Taula Tercer Sector A partir de la crisi sanitària,...

COMENTARIS RECENTS