Dimarts, 26 octubre 2021
IniciInclusió SocialAMPANS premia un estudi sobre les persones amb discapacitat intel·lectual i l'ús...

AMPANS premia un estudi sobre les persones amb discapacitat intel·lectual i l’ús de les eines dels Social Media

membres jurat premi ampans investigtació innovació
Membres del jurat del VII Premi d’Investigació i Innovació // Foto: AMPANS

El Jurat del VII Premi d’Investigació i d’Innovació sobre Persones amb discapacitat intel·lectual, que atorga AMPANS, ha premiat un estudi sobre les dificultats de les persones amb discapacitat intel·lectual en l’ús d’eines Social Media, i una metodologia per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat greument afectades.

Aquests premis, amb el suport d’ICL Iberia i Esteve, tenen caràcter bianual, i reconeixen el treball de persones, entitats i equips de treball que aposten per la investigació i la realització de pràctiques innovadores que millorin la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. Es tracta de l’únic premi existent que fomenta la investigació i innovació sobre persones amb discapacitat intel·lectual.

En total s’atorguen 6 premis en dues modalitats, 3 d’investigació i 3 d’innovació. En la modalitat d’investigació es valora el rigor científic del treball i l’aportació de coneixement i la seva utilitat; en la modalitat d’innovació es valora el grau d’innovació del projecte, el seu impacte en la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i la seva replicabilitat en altres contextos. Els primers premis de cada modalitat estan dotats amb 5.000€ cadascun, els segons premis en 3.000€ i els tercers, en 1.000€, i la publicació de tots els treballs guardonats. Aquest són els premis d’aquesta edició:

MODALITAT D’INVESTIGACIÓ

Primer Premi: Proyecto de investigación Evaluación de un gestor de correo adaptado para la personas con discapacidad intel·lectual (Fundación Prodis Madrid). Treball amb gran rigor científic que s’endinsa  en identificar les dificultats que experimenten les persones amb discapacitat intel·lectual en l’ús d’eines Social Media. Especialment es centra en l’ús del correu electrònic aportant aquestes dades a un estudi europeu per a la construcció d’un gestor adaptat de correu.

Segon Premi: Hacia una mejor calidad de vida en jóvenes con discapacidad intelectual y autismo. Prioridades para la intervención i variables relevantes. (María Lucía Morán). L’estudi aprofundeix en les diferències que existeixen en la qualitat de vida en nens i joves amb trastorn de l’espectre autista i discapacitat intel·lectual identificant les majors mancances en inclusió social, relacions interpersonals i autodeterminació.

Tercer Premi: Diagnóstico genético en discapacidad intelectual.Accionabilidad de la genética en la atención a personas con discapacidad intelectual (Fundació Catalònia). Els autors realitzen un diagnòstic genètic en una àmplia mostra de persones amb discapacitat intel·lectual de causes no conegudes. El treball arriba a identificar: en un 18% de la població estudiada, mutacions genètiques identificades com a causant de discapacitat; i a un 39 % de les persones estudiades, com a portadores de variacions genètiques que no estan identificades com a causant de discapacitat però que en funció de l’estudi requeriran d’estudis posteriors.

MODALITAT D’INNOVACIÓ

Primer Premi:  Una sola misión, un trabajo compartido: Mejora de la calidad de vida. (Óscar Herrero). El treball destaca per la seva rigorosa metodologia en la mesura de la qualitat de vida, la implantació de metodologies innovadores en l’atenció a les necessitats i desitjos de les persones amb discapacitat greument afectades. El treball constitueix un exemple de gran valor per altres entitats que vulguin millorar les condicions generals de vida de les persones amb discapacitat.  

Segon Premi: Caminando hacia la plena inclusión. (María Bibiana Miranda). El treball destaca en l’exemplificació del procés de transformació d’un servei d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual cap a la integració i participació comunitària. Identifica factors claus  per a la inclusió social de les persones i fa servir metodologies que inclouen la participació activa de les persones amb discapacitat.

Tercer Premi: El conocimiento de las mujeres con discapacidad intelectual sobre violencia de género (Míriam Blanco). L’autora aborda un tema poc estudiat en la discapacitat intel·lectual com és el coneixement que tenen les dones amb discapacitat sobre les situacions de risc, abús, dependència, expectatives de les relacions sentimentals, etc. El treball realitza una proposta formativa adaptada a les seves necessitats.

Els membres del Jurat del Premi d’Investigació i d’Innovació d’AMPANS són: Sebastià Catllà – President,  Toni Espinal – Secretari, Miguel Ángel Verdugo – Vocal, Rosa Cadenas (DINCAT) – Vocal Dr. Climent Giné – Vocal, Dr. Delfín Montero – Vocal, Sr. Amador Beiro (DPT. BFS) – Vocal, Dr. Joaquim Serrahima (CCPC) – Vocal, Dr. David Gonzalez (L. ESTEVE) – Vocal i Pere Rueda – Vocal.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES