Dissabte, 31 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciEntitatsAmpans aposta per les energies renovables amb la instal·lació de plaques solars...

Ampans aposta per les energies renovables amb la instal·lació de plaques solars destinades a l’autoconsum dels seus centres

Amb l’energia produïda, l’entitat preveu autogenerar fins a 142.200/ kwh d’energia anuals i estalviar l’emissió de 68 tones de CO2 anuals a l’atmosfera

Plaques solars La Llum 21 (1)
Plaques solars al Centre Ocupacional La Llum // Foto: Ampans

AMPANS ha finalitzat la instal·lació de plaques solars al Centre Ocupacional Les Bases (Manresa) i al Centre Ocupacional La Llum (Comabella, Santpedor), així com també a la instal·lació de la nau industrial del Polígon Els Dolors, de Manresa.

D’aquesta manera, l’entitat que acompanya persones amb discapacitat intel·lectual, referma la seva aposta creixent per l’energia neta i renovable amb la voluntat de reduir l’impacte mediambiental.

banner flyer interpersonas

Els panells instal·lats per l’empresa bagenca Muntatges elèctrics del Bages S.A., tenen una potència de 79 kW i es calcula que produiran 142.200/kwh d’energia anuals. D’aquesta manera, AMPANS fa una aposta per aconseguir edificis cada cop més autosuficients, capaços de generar l’energia necessària pel seu propi subministrament de llum, aprofitant les energies verdes i contribuint a la reducció d’emissions de CO2. L’excedent de l’autoconsum es bolcarà a la xarxa elèctrica.

Les plaques permeten el subministrament d’entre un 70% i un 80% de l’energia que consumeixen aquests edificis, i signifiquen l’estalvi de l’emissió de 68 tones de CO2 anuals a l’atmosfera.

La instal·lació feta fins ara ha suposat una inversió de 68.000 euros, que l’entitat calcula que haurà amortitzat en un termini de 8 anys. Tot i que estava programada per al curs 2019-2020 i havia de ser una realitat el passat mes de juny, s’ha vist endarrerida per l’emergència de la Covid-19.

El desplegament continuarà a altres equipaments d’AMPANS com la Residència Els Comtals (Manresa) i la Formatgeria Muntanyola, a Urpina (Sant Salvador de Guardiola). El pla d’instal·lació de plaques solars, iniciada el 2019, té un desplegament previst de 5 anys.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES